Sayıştay denetçi yardımcılığı nasıl olunur?

İçindekiler:

  1. Sayıştay denetçi yardımcılığı nasıl olunur?
  2. Sayıştay hangi puan türünden alıyor?
  3. Sayıştay denetçiliği sınavı 2021 ne zaman?
  4. Sayıştay denetçisi nedir?

Sayıştay denetçi yardımcılığı nasıl olunur?

Sayıştay Denetçileri mesleğe sınavla alınırlar ve denetçi yardımcısı adayı olarak göreve başlarlar. Denetçi Yardımcısı Adaylığı ve Denetçi yardımcılığı süreçlerinde alınan kapsamlı eğitimlerin sonunda yeterlilik sınavında başarılı olan kişiler Denetçi unvanını almaya hak kazanırlar.

Sayıştay hangi puan türünden alıyor?

Sayıştay, Kaymakamlık ve İdari Hakimlik için KPSS puan şartı bulunmamaktadır. Sayıştay denetçileri devlet kurumlarında denetim yapmaktadır. Özlük hakları, maaşı çok caziptir bu sebeple Sayıştay, A Grubu adayların görev yapmak istedikleri yerlerin başında gelmektedir. Sayıştay sınavına 10.000'e yakın aday katılmaktadır.

Sayıştay denetçiliği sınavı 2021 ne zaman?

Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı yazılı sınavında başarılı olarak mülakata girmeye hak kazanan adayların mülakat sınavları 14-15-16-17-18-21 Haziran 2021 tarihlerinde ekli listelerdeki programa göre Sayıştay Başkanlığı İnönü Bulvarı No:45 Balgat/ANKARA adresinde yapılacaktır. İlgililere duyurulur.

Sayıştay denetçisi nedir?

Sayıştay Denetçisi, Anayasa ve kanunlarla Sayıştay'a verilen inceleme, denetleme ve raporlama görevlerini yerine getirmekle yetkilendirilmiştir. ... Sayıştay denetçileri gerek mesleklerinin yürütülmesi sırasında, gerekse özel hayatlarında son derece dikkatli ve özenli olmak durumundadırlar.