Elektrik nasıl yazılır TDK?

İçindekiler:

  1. Elektrik nasıl yazılır TDK?
  2. Türk Dil Kurumu Hristiyan nasıl yazılır?
  3. Diyalogta mı diyalogda mı?
  4. Spontane nasıl yazılır TDK?
  5. Hristiyan kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?
  6. Dialog nasil yazilir?
  7. Spontan ne demek TDK?
  8. Spontan insan ne demek?
  9. Hiç bir nasıl yazılıyor TDK?
  10. Hristiyan dünyası nasıl yazılır?

Elektrik nasıl yazılır TDK?

TDK'yA göre 'elektrik' kelimesi ortasında tek 'i' ile yani elektrik olarak yazılır.

Türk Dil Kurumu Hristiyan nasıl yazılır?

TDK'nın güncel yazım kılavuzunda aranan bu kelimelerden biri de 'Hristiyan'dır. HRİSTİYAN NE DEMEK: Hz. İsa'nın dininden olan kimse, İsevi, Nasrani. HRİSTİYAN NASIL YAZILIR? ... Bu kelimenin doğru kullanımı Hristiyan şeklinde olmalıdır.

Diyalogta mı diyalogda mı?

“Diyaloğa ?” yoksa “Diyaloga mı?” Nasıl Yazılır? ... Bu kelime genellikle Diyaloga şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Diyaloğa şeklinde olmalıdır.

Spontane nasıl yazılır TDK?

TDK üzerinde yer alan bilgilere göre spontane kelimesinin iki anlamı bulunmaktadır. ... TDK'da yer alan ikinci anlam ise "kendiliğinden" şeklinde belirlenmiştir. Bu ifade zarf olarak kullanılmaktadır. Örneğin; "spontane yaşandı" ifadesi, yaşananların kendiliğinden ortaya çıktığını anlatmaktadır.

Hristiyan kelimesi cümle içinde nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'na göre 'HRİSTİYAN' olarak yazılır. Bu kelimenin cümle içerisinde kullanılmış doğru örneklerini burada bulabilirsiniz. Bizim okulda birçok hristiyan öğrenci bulunuyordu. Hristiyan arkadaşım dün akşam Müslüman olmuş.

Dialog nasil yazilir?

Diyalog kelimesi karşılıklı konuşma, oyun, roman, hikâye vb. eserlerde iki veya daha çok kimsenin konuşması, konuşmaya dayanılarak yazılmış eser, anlaşma, uyum sağlama veya bu yolda çalışma anlamına gelir. Bu kelime genellikle dialog,diolog şeklinde yanlış yazılmaktadır. Doğru kullanımı diyalog şeklinde olmalıdır.

Spontan ne demek TDK?

Spontane kelimesi Fransızca kökenli bir sözcüktür. TDK spontane kelimesinin anlamını “anlık” ya da “kendiliğinden” şeklinde tanımlıyor. Spontan kelimesi de çok sık kullanılıyor. Ancak spontan kelimesinin TDK'da bir karşılığı yok; doğru kullanım spontane.

Spontan insan ne demek?

Kısaca; spontane olmak, kişinin kendini olduğu gibi gösterebilmesidir.

Hiç bir nasıl yazılıyor TDK?

HİÇBİR NASIL YAZILIR? Bu kelimenin doğru yazılışı ise birleşik şekilde yazılmış olanı. Yani hiçbir kelimesinin birleşik yazımı doğru “hiç bir” şeklinde yazılması yanlış kullanım oluyor.

Hristiyan dünyası nasıl yazılır?

HRİSTİYAN NASIL YAZILIR? Türk Dil Kurumu'na göre 'HRİSTİYAN' olarak yazılır.