Dhbt ne zaman ÖSYM?

İçindekiler:

  1. Dhbt ne zaman ÖSYM?
  2. Dhbt kitapçığı ne zaman yayınlanacak?
  3. 2022 de Dhbt sınavı var mı?
  4. YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?
  5. Dhbt sınavı için KPSS şart mı?

Dhbt ne zaman ÖSYM?

tarihinde uygulanan 2020 Kamu Personeli Seçme Sınavı Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testine (DHBT) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına tarihinde saat 11.30'dan itibaren ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C.

Dhbt kitapçığı ne zaman yayınlanacak?

Sınava başvuran adaylar, Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına tarihinde saat 11.15'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile 10 gün süreyle erişebileceklerdir.

2022 de Dhbt sınavı var mı?

DHBT iki yılda bir yapılır, en son 2020 DHBT sınavı 2021 yılında yapıldı, yani bir sonraki DHBT sınavı 2022'de de yapılması bekleniyor.

YKS yerleştirme sonuçları ne zaman açıklandı?

Yükseköğretim Kurumları Sınavı Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden tarihinde saat 10.30'dan itibaren öğrenebileceklerdir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir.

Dhbt sınavı için KPSS şart mı?

Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde görev almak isteyenler ilk olarak KPSS ve DHBT Sınavlarına girmek zorundadırlar. Henüz devlet memuru olmayıp, devlet kurumlarından birisi olan DİYANET'te İmam, Müezzin veya Kur'ân Kursu öğreticisi olmak isteyenler de KPSS ile birlikte DHBT'ye de girmek zorundadır.