Cipralex nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Cipralex nedir ne işe yarar?
  2. Cipralex nedir kullananlar?
  3. Cipralex aç karnına alınır mı?
  4. Cipralex 10 mg kilo aldırır mı?
  5. Cipralex kimler kullanır?

Cipralex nedir ne işe yarar?

Cipralex antidepresan grubu bir ilaç olarak etki mekanizması nedeniyle depresyon, kaygı bozukluğu, panik atak, obsesif kompulsif bozukluk (OKB),travma sonrası stres bozukluğu, sosyal anksiyete bozukluğu gibi farklı ruhsal bozuklukların tedavisinde kullanıldığı görülmektedir.

Cipralex nedir kullananlar?

Cipralex (essitalopram), seçici serotonin geri alım inhibitörü grubundan bir antidepresandır. Beyindeki serotonin miktarını arttırarak zihinsel dengenin korunmasına yardımcı olur. Çoğunlukla depresyon ve anksiyete tedavisinde kullanılsa da, panik atak için reçete edilebilmektedir.

Cipralex aç karnına alınır mı?

Obsesif-kompulsif bozukluk CIPRALEX'in tavsiye edilen dozu günde tek doz 10 mg'dır. Doz, doktorunuz tarafından günde maksimum 20 mg'a yükseltilebilir. Uygulama yolu ve metodu: CIPRALEX'i, veya tok karnına alabilirsiniz. Tabletleri su ile birlikte yutunuz.

Cipralex 10 mg kilo aldırır mı?

Uzmanların bildirdiğine göre, antidepresan kullananların, özellikle de "SSRI" (seçici seretonin gerialım engelleyicileri) grubunda yer alan "fluoxetine HCl (Prozac), "escitalopram" (Cipralex), "paroxetine HCl" (Paxil), "sertraline HCl" (Lustral) kullanıcılarının yüzde 25'inde beden ağırlığında 5 kg veya daha fazla ...

Cipralex kimler kullanır?

CIPRALEX, 18 yaş ve üzeri hastalarda depresyon (majör depresif durumlar) ve agorafobili (açık alan korkusu) veya agorafobisiz panik bozukluğu, sosyal anksiyete (kaygı) bozukluğu ve yaygın anksiyete bozukluğu ve obsesif-kompulsif (saplantı-zorlantı) bozukluk gibi anksiyete bozukluklarında kullanılır.