Bronkoskopi nedir neden yapılır?

İçindekiler:

  1. Bronkoskopi nedir neden yapılır?
  2. Bronkoskopi nedir nasıl uygulanır?
  3. Akciğer lavajı kimlere yapılır?
  4. Nefes borusuna nasıl bakılır?
  5. Tüm akciğer lavajı nedir?
  6. Bronkoskopi Hangi bölüm?

Bronkoskopi nedir neden yapılır?

Bronkoskopi, diğer tanı yöntemleri ile kesin tanı konamamış olan solunum yolu ve akciğer hastalıkları ve diğer yöntemlerle açıklanamayan kronik öksürük, kanlı balgam, ses kısıklığı gibi solunumsal yakınmalar varlığında yapılır.

Bronkoskopi nedir nasıl uygulanır?

Bronkoskopi lokal anestezi ve genel anestezi altında yapılabilen bir işlemdir. Lokal anestezi altında yapılan bronkoskopide lokal anestezik ilaç püskürtülerek burnun içi ve boğazın arkası uyuşturulmaktadır. Ayrıca, işlem esnasında hastanın rahatlamasına yardımcı olmak için sakinleştirici ilaç da verilebilmektedir.

Akciğer lavajı kimlere yapılır?

Bülent Arman, “Kronik bronşit ve KOAH şikayetlerini yüzde 30-40 azaltarak hastanın rahat nefes almasını, hayat kalitesinin düzelmesini bu hastalıklara yandaşlık eden diğer hastalıkların (damar sertliği, diyabet, kalp hastalığı gibi) daha etkili tedavi edilebilmesini ve hastanın hayati tehlikesinin azalmasını sağlayan ...

Nefes borusuna nasıl bakılır?

BRONKOSKOPİ NEDİR, NASIL YAPILIR? Bronkoskopi ince, ışıklı bir tüp (bronkoskop) kullanarak akciğerlerde hava yollarına doğrudan bakılan prosedürdür. Bronkoskop burun veya ağız içine yerleştirilmekte , boğaz ve soluk borusu (trakea) üstünden solunum yollarına ilerletilmektedir.

Tüm akciğer lavajı nedir?

Hava yolları genişleten ilaçlar ve serum ile hava yolları yıkanır ki buna akciğer lavajı diyoruz. Anestezi aygıtı yardımı ile hava yolları içine pozitif oksijenli hava vererek hava yolları ve kapalı hava kesecekleri açılır ve daha fazla oksijenin kan dolaşımına katkısı sağlanır.

Bronkoskopi Hangi bölüm?

Bronkoskopi - Göğüs Cerrahisi - Özel Medifema Hastanesi.