İroni tekniği nedir kısaca?

İçindekiler:

  1. İroni tekniği nedir kısaca?
  2. Edebiyatta ironi ne demektir?
  3. Sosyal medyada ironi ne demek?
  4. Ironi temelli iletişim nedir?
  5. Ironi nedir makale?
  6. İroni nedir nasıl yapılır?
  7. Ironi nedir nasıl kullanılır?

İroni tekniği nedir kısaca?

İroni (Eski Yunanca: eironeía), söylenenin tam tersinin kastedildiği ifadedir. Söylenen ya da yapılan eylem, ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi ya da eylemi, çelişki noktasına çekmeyi hedefler. Mizahtan farklı olarak, ironi daha eleştirel yaklaşır.

Edebiyatta ironi ne demektir?

Edebiyatta ve edebiyat incelemelerinde en sık kullanılan, ama tam anlamı konusunda soru işaretleri bulunan kavramlardan bir tanesi “ironi” kavramıdır. Örneğin, TDK ironi kavramının ilk anlamı olarak “Gülmece”yi, ikinci anlamı olarak ise “sözün tersini kastederek kişiyle veya olayla alay etme” tanımlarını sunar.

Sosyal medyada ironi ne demek?

Sözlü ya da yazılı iletişim esnasında anlam olarak söylenenin tam tersini ifade etmeye ironi denir. İroni kelimesi, köken olarak Yunanca'da “eironia” olarak bilinen ve asıl maksadını gizlemek, bilmezden gelmek anlamına gelen bir kelimedir.

Ironi temelli iletişim nedir?

İroni, çok genel anlamda bakıldığında söylenen veya yapılanın tam tersinin kastedildiği bir iletişim becerisi olarak nitelendirilebilir. Bu anlamda, söylenen ya da yapılanın zahiri görüntüsü altındaki karşıt söylemi, çelişki noktasına vurgu yaparak ortaya çıkarmayı amaçlar.

Ironi nedir makale?

İroni, çok genel anlamda bakıldığında söylenen veya yapılanın tam tersinin kastedildiği bir iletişim becerisi olarak nitelendirilebilir. ... Başka bir ifadeyle ironinin temel özelliği; gerçek ile görünüş veya söylenen ile söylenmek istenen arasındaki zıtlığa dayanmasıdır.

İroni nedir nasıl yapılır?

Kısacası; Anlatmak istediğiniz şeyin tam tersini söyleyerek ironi yapabilirsiniz. Yani anlatmak istediğinizi alay-dalga geçmek maksadıyla tam tersi ifadeyi ironi olarak karşıdakine söylerseniz burada ironi yapmış olursunuz.

Ironi nedir nasıl kullanılır?

İroni ; söylenenin tam tersinin kastedildiği bir ifadedir, kelimedir. Söylenen veya yapılan eylem (aksiyon), ciddi görüntüsü altında, karşıt söylenceyi veya eylemi, çelişki noktasına çekmeyi amaçlar. Mizahtan farklı olarak, ironi olaya daha eleştirel açıdan yaklaşır.