Türkiye'nin en büyük besi çiftliği nerede?

İçindekiler:

  1. Türkiye'nin en büyük besi çiftliği nerede?
  2. Dünyanın en büyük çiftliği kaç dönüm?
  3. Süt Kardeşler Çiftliği nerede?
  4. Ceylanpınar Tigem kaç bin dönüm arazisi var?
  5. Hasan Bey Çiftliği kimin?

Türkiye'nin en büyük besi çiftliği nerede?

Tarım ve hayvancılık sektöründe 200 milyonluk yatırım gerçekleştiren Fame Game A.Ş, Akşehir'de Avrupa'nın ve Türkiye'nin en büyük süt ve besi sığırcılık tesisi kuruyor. 23 Aralık'ta Akşehir'de temeli atılacak olan çiftliğin, 1 yıl sonra 35 bin büyükbaş süt ineği ve besi sığırı ile üretime geçmesi hedefleniyor.

Dünyanın en büyük çiftliği kaç dönüm?

Dünyanın sayılı tarım işletmeleri arasında gösterilen ve alanında en büyük olan Suriye sınırındaki Ceylanpınar Tarım İşletmesi'nde arpa, buğday, mercimek, mısır, ayçiçeği, fiğ gibi ürünler yetiştiriliyor. 1 milyon 6 dekar arazi üzerinde tarım yapılan işletmede, büyük bölümü sulu tarım yapılan 6 ...

Süt Kardeşler Çiftliği nerede?

İzmir Dikili'de bulunan işletmemiz 1480 dekar arazi üzerine kurulmuştur. Toplamda 2400 sağmal inek kapasiteli barınaklarımıza ilaveten 200 sağmal hayvanlık revir barınağı...

Ceylanpınar Tigem kaç bin dönüm arazisi var?

Toplam 1 milyon 636 bin dekar arazi varlığı ile ülkemizin en büyük tek parça tarım işletmesi olan Ceylanpınar Tarım İşletmesinde 2015/2016 güzlük buğday ekilişlerinin hasadı 25 Haziran 2016 tarihinde sona erdi.

Hasan Bey Çiftliği kimin?

Hasanbey Çiftliği ise buzdağının görünmeyen yüzü gibi… Türkiye'nin önemli tarım yatırımlarından biri… Türkiye'nin ilk 40 müteahhitlik şirketi arasında yer alan Bayburt İnşaat'ın ortaklarından Hasan Şentürk tarafından 2002 yılında kurulmuş.