Şizofreni pozitif belirti ne demek?

İçindekiler:

  1. Şizofreni pozitif belirti ne demek?
  2. Pozitif psikotik belirti nedir?
  3. Negatif belirti nedir?
  4. Şizofren bir insana nasıl davranması gerekir?

Şizofreni pozitif belirti ne demek?

Şizofreni nedir, pozitif belirtiler; normalde bireyde görünmeyen fakat hastalık nedeniyle ortaya çıkan gerçekle bağlantısı olmayan psikotik durumlardır. Burada kullanılan pozitif kelimesi olumlu ya da iyi anlamına gelmemektedir. Pozitif belirtiler hezeyanlar, halüsinasyonlar ve düşünce ve davranış bozukluklarıdır.

Pozitif psikotik belirti nedir?

Pozitif belirtiler sağlıklı insanlarda görülmeyen psikotik davranışlardır. Pozitif belirtiler genellikle ''hastaların gerçeklik ile bağlantısını koparan belirtiler'' olarak bilinmektedir. Belirtiler genellikle geçicidir, bazı durumlarda ciddi sonuçlara yol açabilir ve tedavi ile bağlantılı olarak azalabilir.

Negatif belirti nedir?

Negatif belirtiler insanda olması gereken bazı özelliklerin ve yaşantıların (örneğin irade kullanma, hayattan zevk alma) azalması veya kaybolmasıyla karakterizedir. Pozitif belirtiler ise aslında olmaması gereken yaşantıların ortaya çıkmış halidir.

Şizofren bir insana nasıl davranması gerekir?

Hastanın eksiklerini doğrudan ve sert bir dille eleştirmemek ve eksiklerini bulup ortaya çıkarmamak büyük önem taşıyor. Hastalıkla ilgili endişelerini anlayışla karşılamak, mümkünse bilgiler doğrultusunda onu bilgilendirmek veya bu konuda kişinin hekiminden yardım istemek en doğru davranış olacaktır.