SGK ödemelerini nereden görebilirim?

İçindekiler:

  1. SGK ödemelerini nereden görebilirim?
  2. Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri nedir?
  3. Şirketin SGK borcunu nasıl öğrenirim?
  4. Çeyiz parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim?
  5. SGK Mosip ne demek?
  6. SGK prim iadesi ne kadar?
  7. Sgk'ya yatan para geri alınır mı?

SGK ödemelerini nereden görebilirim?

e-Devlet Kapısı
  • Sosyal Güvenlik Kurumu.
  • Şahıs Ödeme Durumları Görüntüleme.

Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri nedir?

SGK şahıs ödemeleri bir çok kişi tarafından bilinmeyen E-devlet üzerinden vatandaşlara sunulan bir uygulamadır. Çok bilinmeyen konulardan birisi olması nedeniyle PTT hesaplarına yatırılan binlerce lira alınmadığından dolayı geri ödeme listesine girerek yatırılan ücret devlete geri iade olunuyor.

Şirketin SGK borcunu nasıl öğrenirim?

SGK İşveren Borç Sorgulama Uygulamaya Sosyal Güvenlik Kurumu'nun resmi internet sitesi üzerinden ulaşılıyor. İnternet sitesinin e-SGK sekmesinde "Diğer Uygulamalar" başlığının altında yer alan "e-borç Sorgulama" seçeneği kullanıcı girişi yaparak işverenlerin borçlarını sorgulamalarına imkan tanıyor.

Çeyiz parasının yatıp yatmadığını nasıl öğrenebilirim?

Alo 170 hattı üzerinden çeyiz parası sorgulanabilir. Başvuru merkezlerinden evlenme ödeneği sorgulanabilir.

SGK Mosip ne demek?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından MOSİP (Mali Otomasyon Sistemi Projesi) üzerinden yapılmakta olan Geçici iş göremezlik, Şahıs tıbbi malzemeleri, Emzirme yardımı, Şahıs sağlık yolluğu yardımı, Çölyak metabolizma ödemeleri v.b. ödemeler Şubelerimizce, Merkezi Ödeme Sistemi aracılığıyla TCKN sorgulaması yapılarak ...

SGK prim iadesi ne kadar?

3 gün önce Aynı anda birden fazla işverenden ücret alan 4/a'lı çalışanlar için bir ayda ödenen prim tutarı aylık asgari ücretin 7.5 katını (2020 yılı için 22.072.50 Türk lirası) aşması durumunda, aşan kısmın yüzde 15'i oranında prim iadesi yapılır.

Sgk'ya yatan para geri alınır mı?

Yaşın dolmasına karşın emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını dolduramayanlar bağlı bulunulan sosyal güvenlik merkezine ya da il müdürlüğüne yazılı talepte bulunmaları halinde ödemiş oldukları prim tutarlarını toplu bir şekilde iade alabilmektedir.