YDS sınavında neler sorulur?

İçindekiler:

  1. YDS sınavında neler sorulur?
  2. E YDS sınavı nasıl yapılıyor?
  3. YDS de kaç tane gramer sorusu var?
  4. YDS için ingilizce seviyesi ne olmalı?
  5. E-YDS nedir nerede yapılıyor?
  6. YDS E seviyesi kaç puan?

YDS sınavında neler sorulur?

Adayların toplamda 80 soru üzerinden karşılaşacağı soru tipleri ve sırası genel hatlarıyla şu şekildedir: YDS İlk 16 soru, vocabulary (kelime), preposition (edat), tense (yüklem), connectors (bağlaç), relative clauses (sıfat cümleciği), noun clauses (isim cümleciği) ve diğer gramer soruları özelinde oluşmaktadır.

E YDS sınavı nasıl yapılıyor?

e-YDS elektronik ortamda yapılır. e-YDS'nin uygulanması ile ilgili tüm bilgilendirmeler elektronik ortamda gerçekleştirilir. Başvurular https://ais.osym.gov.tr adresinden yapılır. Sınava Giriş Belgesi adayların adreslerine ayrıca gönderilmez.

YDS de kaç tane gramer sorusu var?

YÖKDİL'de soru dağılımı nasıldır?
YÖKDİL SORU TİPİSAYIYDS SORU TİPİ
Gramer Toplam20Gramer Toplam
Close Test10Close Test
Cümle Tamamlama11Cümle Tamamlama
İngilizce - Türkçe6İngilizce - Türkçe
12 satır daha

YDS için ingilizce seviyesi ne olmalı?

Sınava hazırlanabilmek için ideal İngilizce seviyesi B2 (Intermediate) olmakla birlikte sınava hazırlık için altı-sekiz aylık zamanı olan adaylar B1 (Pre-intermediate) seviyesinde de çalışmalarına başlayabilirler. YDS sınavı genellikle büyük illerin tamamında yapılmaktadır.

E-YDS nedir nerede yapılıyor?

* YDS ülkemizin birçok ilinde yapılıyor. e-YDS ise sadece Ankara, İstanbul ve İzmir'de bulunan elektronik sınav merkezlerinde yapılıyor. * YDS başvurularında herhangi bir kontenjan sınırlaması bulunmuyor. e-YDS başvurularında ise kontenjan bulunmaktadır.

YDS E seviyesi kaç puan?

- 60 -69 arasındaki puanlar (D) seviyesi, - 50 -59 arasındaki puanlar (E) seviyesi olarak kabul edilir. YDS'de Başarılı Olmak İçin Kaç Puan Almak Gerekir? YDS'ye giren doçent adaylarının 100 üzerinden en az 65, doktora ve sanatta yeterlik çalışmasına başvuracak adayların 100 üzerinden en az 55 puan almaları gerekir.