Mango yetiştiriciliği karlı mı?

İçindekiler:

  1. Mango yetiştiriciliği karlı mı?
  2. 1 dönüme kaç mango dikilir?
  3. Türkiyede mango yetişir mi?
  4. Mango ne zaman ekilir?
  5. Mango fidanı ne zaman dikilir?
  6. Mango fidanı kaça kaç dikilir?
  7. Mango nasıl bir ortamda yetişir?

Mango yetiştiriciliği karlı mı?

Bahçesine 25 mango ağacı diken Akyol, ürettikleri diğer tropikal ürünlere göre mangonun maddi getirisinin daha iyi olduğunu söylüyor. Meyvenin tanesini 5-8 TL arasında sattıklarını söyleyen Akyol, dönüm başına 50-60 bin TL gelir elde edilebildiğini belirtiyor.

1 dönüme kaç mango dikilir?

Dönüme yaklaşık 40 mango ağacı ekiliyor. 50- 60 bin lira dönüm başı gelir elde ediliyor" diye konuştu.

Türkiyede mango yetişir mi?

Sağlık açıdan birçok faydaları bulunan mango meyvesi, ağaçta yetişmektedir. Tropikal bir meyve olan mango yetiştiriciliği oldukça kolay ancak bir o kadar özen isteyen bir süreçtir. Mangonun anavatanı Hindistan, Güney Asya, Orta Amerika, Afrika gibi bölgeler olsa da ülkemizde de mango yetiştiriciliği yapılmaktadır.

Mango ne zaman ekilir?

Mango çekirdeğinin ekimi için en uygun zaman ise yaz aylarının başı olarak bilinir. Mango fidanı çimlendirme yöntemi ile de yetiştirilebilmektedir.

Mango fidanı ne zaman dikilir?

Mango çekirdeğinin ekimi için en uygun zaman ise yaz aylarının başı olarak bilinir. Mango fidanı çimlendirme yöntemi ile de yetiştirilebilmektedir.

Mango fidanı kaça kaç dikilir?

-Fidan Dikim Mesafesi:Her fidanın gelişimi aynı olmadığı için fidan dikim mesafeleri farklıdır. Klasik anaçlı Mango fidanlarında fidan dikim mesafesi, fidan arası 4 metre sıra arası 5 metre olacak şekilde olabilir.

Mango nasıl bir ortamda yetişir?

Mango meyvesi çok sıcak iklimlerde yetişmekte olan bir meyve türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Mangonun yetişmesi için en az 30 derece sıcaklık olması gerekmektedir. Bu derecenin altında yer alan bölgelerde mango yetişmemektedir.