Demografik göstergeler ne demek?

İçindekiler:

  1. Demografik göstergeler ne demek?
  2. Demografik özellikler hangi çevredir?
  3. Demografik geçiş modeli kime ait?
  4. Demografik yapı analizi nedir?
  5. Demografik yatırım ne demek tir?
  6. Demografik yatırım nerede fazla?

Demografik göstergeler ne demek?

Demografik göstergeler, nüfus büyüklüğünden kaynaklanan farklılıkları ortadan kaldırıp, gerçekte var olan farklılığın saptanmasını sağlamaktadır. ... Bu çalışma, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre bazı ülkeler ile ülkemizin demografik göstergelerinin karşılaştırıldığı tanımlayıcı bir çalışmadır.

Demografik özellikler hangi çevredir?

Demografik çevre, işletmelerin faaliyette bulunduğu çevredeki nüfusun yapısı, özellikleri ve trendleri ile ilgili unsurları kapsamaktadır . - Nüfusun sayısal büyüklüğü, - Kadın-erkek oranları, - Nüfus içindeki yaş grupları, - Etnik yapı, eğitim durumu v.b..

Demografik geçiş modeli kime ait?

1934'te Fransız demograf Adolphe Landry nüfustaki değişimi anlatırken “demografik devrim” ifadesini kullanmıştır. Daha sonra, II. Dünya Savaşı'nın bitimiyle, Amerikalı demograflar, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerdeki nüfus artışındaki farkları açıklamak için demografik geçiş ifadesini benimsediler.

Demografik yapı analizi nedir?

İnsan nüfusunun yenilenme ya da yenilenmeme durumlarını inceleyen bir disiplindir. Bu disiplinle ilgili olan yapıya da demografik denir. Nüfusun doğum, ölüm, evlilik gibi yönlerini incelemenin yanında ülkelere veya bölgelere göre nüfus dağılımlarını da inceler.

Demografik yatırım ne demek tir?

Demografik yatırım, nüfusun hem nicel hem de nitel özelliklerinin saptanıp buna göre harcama yapılmasıdır. Örneğin bir ülkenin nüfusunun %30'unu 18 - 25 yaş arasındaki gençler oluşturuyor. ... Bu bilgiler nüfusun nicel özelliklerini kapsar.

Demografik yatırım nerede fazla?

* Nüfusun beslenme, barınma, eğitim ve sağlık gibi ihtiyaçlarına yönelik yatırımlar ise DEMOGRAFİK YATIRIM adı verilir. Bu yatırımları fazla olan ülkelerin genç nüfusları fazladır ve dolayısıyla bu ülkeler gelişmemiş veya gelişmekte olan ülkeler statüsündedir.