Bursa'nın ilçeleri kaç tane?

İçindekiler:

  1. Bursa'nın ilçeleri kaç tane?
  2. Bursanin merkez ilceleri hangileri?
  3. Bursa hangi şehirlere yakın?
  4. Bursada kaç merkez ilçe var?
  5. Bursa'nın en büyük ilçesi hangisi?
  6. Bursanın ilk adı nedir?
  7. Mudanya'da kaç köy var?

Bursa'nın ilçeleri kaç tane?

Bursa
İlçe Sayısı:17
Belediye Sayısı:18
Köy Sayısı:0

Bursanin merkez ilceleri hangileri?

Bursa'da bulunan ilçeler Osmangazi, Nilüfer, Büyükorhan, Yıldırım, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli Orhangazi ve Yenişehir'dir. Bursa'nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa'nın merkezidir.

Bursa hangi şehirlere yakın?

Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir. Bursa, İstanbul'a 156, İzmir'e 330 ve Ankara'ya ise 387 km uzaklıktadır.

Bursada kaç merkez ilçe var?

Bursa'nın toplam 17 ilçesi vardır. 136 mahalleden oluşan Osmangazi en kalabalık ilçesidir. İlçenin toplam nüfusu 876.048'dir. Yıldırım, İnegöl ve Nilüfer, nüfus yoğunluğunun en fazla görüldüğü diğer ilçelerdir.

Bursa'nın en büyük ilçesi hangisi?

2,995 milyon nüfusa sahip Bursa ilinin 17 ilçesi bulunmaktadır. İlçelerin arasında en kalabalık olan ilçe Osmangazi ilçesidir. Nüfus olarak en az kalabalık ilçesi ise Harmancık ilçesidir.

Bursanın ilk adı nedir?

Türkiye'de 1. sırada yer almaktadır. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Mudanya'da kaç köy var?

MUDANYA MAHALLELERİ VE KÖYLERİ, BURSA
İLÇE ADIMUDANYA MAHALLE SAYISIMUDANYA KÖY SAYISI
MUDANYA470