Ikamet izni müracaat belgesi nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Ikamet izni müracaat belgesi nasıl alınır?
  2. Goc idaresine Nasıl Başvurulur?
  3. Insani ikametgah nasıl alınır?
  4. Ikamet izni uzatma nasıl yapılır?
  5. Ikamet izni kartı kaç günde çıkar?
  6. Yabancı uyruklu ikametgah nasıl alınır?
  7. Insani ikamet kimler alabilir?
  8. Oturum süresi dolan yabancılar ne yapmalı?
  9. Aile ikamet izni uzatma kaç yıl?
  10. Oturum kartı ne zaman gelir?

Ikamet izni müracaat belgesi nasıl alınır?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün resmi web sitesi üzerinden www.goc.gov.tr adresinden e-ikamet sistemi üzerinden ikamet izni başvurusu yapabilirsiniz.

Goc idaresine Nasıl Başvurulur?

İkamet İzni İlk Başvuru
  1. Adım: Başvuru Yapın. Başvuru yapmak için aşağıdaki web sitesine gidin: e-ikamet.goc.gov.tr. ...
  2. Adım: Başvuru dosyasını Uluslararası Ofise gönderin. ...
  3. 18 yaşın altındaysanız, başvurunuza aşağıdaki ek belgeler eklenmelidir; ...
  4. Adım: İkamet izninizi alın.

Insani ikametgah nasıl alınır?

Buna göre insani ikamet izni almak isteyen birisi, direk kendisi veya avukatı aracılığı ile valilikler bünyesinde faaliyet gösteren il göç idaresi müdürlüğüne gerekli başvuruyu yapmış olmalıdır. İnsani ikamet izni yukarıda da belirttiğimiz üzere istisnai bir oturma izni türüdür.

Ikamet izni uzatma nasıl yapılır?

İkamet izni uzatma başvuruları göç idaresi tarafından kullanıma sunulan elektronik sistemler aracılığı ile yapılır. Başvuru elektronik olarak tamamlandıktan sonra posta veya kargo yolu ile iadeli taahhütlü olarak il göç idaresine gönderilmesi gerekir. Bu işlem için 5 iş günü süre tanınmıştır.

Ikamet izni kartı kaç günde çıkar?

İkamet izni başvuruları, başvurunun işleme alınmasından itibaren en geç doksan gün içinde sonuçlandırılır. Doksan günlük süre, bilgi ve belgelerin tam olarak yetkili makama teslim edildiği tarihten başlar.

Yabancı uyruklu ikametgah nasıl alınır?

İkamet (oturum) izni bulunan her yabancı, bulunduğu ilçedeki Nüfus Müdürlüğü'ne Kira Kontratı ile giderek kendisini adresine kayıt ettirmesi gerekmektedir. Ve daha sonra Yerleşim Yeri Belgesi denilen belgeyi temin edebilir.

Insani ikamet kimler alabilir?

Haklarında deport yani sınırdışı etme kararı yahut Türkiye'ye giriş yasağı kararı söz konusu olduğu halde Türkiye'den çıkış yapılamadığı yahut çıkışın makul olmadığı veya mümkün olmadığı durumlarda insani ikamet izni verilebilir.

Oturum süresi dolan yabancılar ne yapmalı?

İkamet tezkeresinin süresi bitmeden veya sürenin bitim tarihinden itibaren en geç 15 gün içerisinde yetkili emniyet makamlarına müracaat etmeniz gerekmektedir. Bu süreyi geçiren yabancılara verilecek ikamet izinlerinden ihlal edilen sürenin harcı bir kat fazla ile tahsil edilir.

Aile ikamet izni uzatma kaç yıl?

Aile İkamet İzni Kaç Günde Çıkar? Aile İkamet İzni en fazla 3 yıllığına düzenlenmektedir ve her halükarda destekleyicinin yabancı uyruklu olması durumunda destekleyicinin ikamet izni süresini aşamaz.

Oturum kartı ne zaman gelir?

İkamet İzni Kartı Ne Zaman Gelir? İkamet izni kartı (residence permit card) İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜ'ne evraklar eksiksiz olarak tamamlandıktan sonra sizlere ver tebliğ kağıdında bildirildiği gibi maksimum 90 güne kadar adresinize gönderilmektedir.