D-smart hız testi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. D-smart hız testi nasıl yapılır?
  2. Dsmart internet hızı kaç olmalı?
  3. Internet hızı ne ile ölçülür?
  4. Jitter neden yüksek?
  5. Jitter en fazla kaç olmalı?
  6. Jitter ping nedir?

D-smart hız testi nasıl yapılır?

D-Smart Hız Testi Nasıl Yapılır? D-Smart üzerinden bağlı olduğunuz internet bağlantısının hız testini yapabilmek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz. Sitemizde yer alan araç üzerindeki başlat butonuna tıkladıktan sonra verileriniz aktarılmaya ve hızınız gösterilmeye başlar.

Dsmart internet hızı kaç olmalı?

Destek Sayfasına Dön
AltyapıTarife Download (İndirme) HızıUpload (Yükleme) Hızı
SUPERONLINE10 Mbps'e kadar5 Mbps'e kadar
SUPERONLINE24 Mbps'e kadar5 Mbps'e kadar
SUPERONLINE25 Mbps'e kadar5 Mbps'e kadar
SUPERONLINE50 Mbps'e kadar5 Mbps'e kadar
11 satır daha

Internet hızı ne ile ölçülür?

Speedtest sitesine girdikten ya da uygulamasını yükleyip açtıktan sonra, internet hızı testini başlatmak için yapmanız gereken tek şey, “Begin Test” butonuna tıklamak. Daha sonra internet hızı testi başlayacak ve testin sonunda ping süresi, download ve upload hızları sonuç olarak gösterilecek.

Jitter neden yüksek?

Jitter sayısı ya da puanı ne kadar yüksek olursa videolarda, çevrimiçi oyunlarda, sesli görüşmelerde vb. internet bağlantısı tutarsızlaşır ve stabil olmaz. Aynı zamanda bağlantının size ulaşma süresi uzar ve tepkime süresi uzar. Bu da internet hattında kalitenin düşmesi anlamına gelir.

Jitter en fazla kaç olmalı?

Jitter değerinin 0 (sıfır) mili saniye (ms) olması gerekir. Ama ülkemiz şartlarında fiber olmayan internet hatları için adsl hatlarda bu değerin en çok 5 (beş) mili saniye (ms), vdsl hatlarında da en çok 3 (üç) mili saniye (ms) olması gerekir. Jitter ölçümü pek çok internet hız testi sitesi üzerinden yapılır.

Jitter ping nedir?

Ping internette bilgi alışverişindeki gecikme olarak söylenebilir. Örneğin siz bir web sitesini açmak istediğinizde, ping değeriniz kadar sürede sizin istekleriniz o siteye ulaşır. Jitter ise gönderdiğiniz verilerin kalitesi arasındaki dalgalanmadır.