ÖYP Nedir 2021?

İçindekiler:

  1. ÖYP Nedir 2021?
  2. ÖYP ilk ne zaman başladı?
  3. ÖYP başvuruları ne zaman yapılır?
  4. ÖYP öğrencisi nedir?

ÖYP Nedir 2021?

ÖYP, yurt içi ve dışı lisansüstü eğitim sonrasında hazırlanan bir programdır. ... ÖYP, sadece lisans eğitimini tamamlayanların başvurabildiği bir sistemdir. Bu sistem lisansüstü kişilerin öğretim üyesi olarak yetiştirilmesini hedefliyor.

ÖYP ilk ne zaman başladı?

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ÖYP uygulaması 2002 yılında ilk olarak Orta Doğu Teknik Üniversitesinde başlatılmıştır. Daha sonra, Hacettepe, Ankara, Ege, Gazi, Boğaziçi ve İstanbul Teknik üniversitelerinde yürütülmüştür.

ÖYP başvuruları ne zaman yapılır?

ÖYP 2021 Bahar Dönemi Lisansüstü programlar için tercih işlemlerinin, 04.03.2021-08.03.2021 (saat 17.00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden; Ek:2'de ilan edilen Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden lisansüstü programlar için ise başvuruların ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav ...

ÖYP öğrencisi nedir?

Yüksek Öğrenim Kurulu tarafından özellikle yeni açılan yükseköğrenim kurumlarındaki öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak amacıyla oluşturulan bir programdır. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kısaca 'ÖYP' diye adlandırılır.