Iskender yemeği nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Iskender yemeği nasıl yapılır?
  2. Evde iskenderin sosu nasıl yapılır?
  3. Iskender ne etinden yapılır?
  4. Iskender hangi devletin hükümdarı?

Iskender yemeği nasıl yapılır?

İSKENDER YAPILIŞI Tabağın bir kenarına yoğurt koyulur. Bu arada; dilerseniz yoğurdu, pide ve sosların üzerine yayıp, üstünü et ile kaplayabilirsiniz. Etlerin üzerine yine sostan koyup, kızdırılan tereyağı da dökülür. Dilerseniz domates, biber ve patates kızartması ile süsleyebilirsiniz.

Evde iskenderin sosu nasıl yapılır?

Sos için tereyağını bir tavada eritip salçayı ilave ederek soteliyoruz. Konserve domatesi veya rendelenmiş taze domatesi, tuzu, karabiberi, ve suyunu ekleyip koyulaşana kadar pişirip sosu hazır hale getiriyoruz. Yoğurdu ve sarımsağı karıştırıp biraz tuz ilave ediyoruz ve iyice çırpıyoruz.

Iskender ne etinden yapılır?

Aslında temel malzemesi döner olsa da iskenderi iskender yapan, üstündeki tereyağ, domates sosu, yanındaki yoğurt ve altındaki yağlı pide parçalarıdır. Ayrıca iskenderin eti herhangi bir dönerin etinden farklıdır. İskender kebabının yapıldığı et, Uludağ kekiği ile beslenen koçlardan elde edilir.

Iskender hangi devletin hükümdarı?

M.Ö. 327 yılında Makedonya orduları Hindistan'ın zengin topraklarına ayak bastı. Büyük İskender, adı Doğu efsanelerinde yaşayan, o zamanki dünyanın yarısını 13 yılda fethetmiş, Pers İmparatorluğu'nun güçlü ordularını yenmiş, M.Ö. 336-323 yılları arasında Makedonya kralı ve tarihteki en büyük komutanlardan biri.