TC soy ağacı nasıl bulunur?

İçindekiler:

  1. TC soy ağacı nasıl bulunur?
  2. Aile soy ağacını nasıl öğrenebilirim?
  3. E devlet soyunun nereye dayandığını öğrenme?
  4. Altsoy ne anlama gelir?

TC soy ağacı nasıl bulunur?

E-Devlet soyağacı sorgulama için https://www.turkiye.gov.tr adresinden, T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaptıktan sonra “Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/Soy Ağacı Oluşturma” hizmetini seçerek soyağacına ait elektronik belge alınabilecek.

Aile soy ağacını nasıl öğrenebilirim?

Soyağacını öğrenmek isteyenlerin, www.turkiye.gov.tr sitesindeki Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan 'Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama' ekranını açması gerekiyor. Bu ekrana tıkladığınızda talebiniz alınıyor ve size mesaj gönderiliyor.

E devlet soyunun nereye dayandığını öğrenme?

TC. kimlik numarası ile E-Devlete giren vatandaşlar, soyağacını öğrenmek için, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü bölümü altında yer alan Alt-Üst Soy Bilgisi Sorgulama ekranını açması gerekiyor. Buradaki ekrandan Alt Üst Soy Listesi açılabiliyor. Bu ekrandan ayrıca belge görüntülenmesi de sağlanabiliyor.

Altsoy ne anlama gelir?

Miras hukukunda alt soy, çocuklar, torunlar, torunlarının çocukları, çocuklarının torunları ve devamı şeklinde oluyor. Miras bırakanın altsoyu 1. Zümre mirasçılardır.