Reygras otu nasıl ekilir?

İçindekiler:

  1. Reygras otu nasıl ekilir?
  2. Reygras otu kaç günde çimlenir?
  3. Reygras otu nasıl bir şey?
  4. Reygras otu nerede yetişir?
  5. Reygras tek yıllık mı?
  6. Reygras Otu koyuna verilir mi?
  7. Reygras otu koyuna verilir mi?
  8. Reglas otu dönüme kaç balya verir?
  9. Reygras dönüme kaç kilo verir?
  10. Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?
  11. Yonca tek yıllık mı?
  12. Reygras otu kaç balya verir?
  13. Reygras otu kaç protein değeri?
  14. 1 dönüm yonca kaç balya verir?
  15. Hayvan yemi olarak ne ekilir?
  16. En iyi yem bitkisi hangisi?
  17. Yonca dondan etkilenir mi?
  18. Kışın yoncaya hangi gübre atılır?
  19. 1 dönümden kaç balya ot çıkar?
  20. Mısır silajı kaç protein?

Reygras otu nasıl ekilir?

Reygras otundan dekara 5 kg ekilir.1-2 cm derine sıkıştırılarak ekilir. Reygras otu hasatı tamburlu ot biçme makinası, ot slaj makinası,enria ot biçme vagonuyla ya da kuru ot olarak balya makınasıyla hasat edilir. Yoncadan daha yüksektir.

Reygras otu kaç günde çimlenir?

İdeal sıcaklık aralığında ekildiğinde 25-35 günde ilk biçime ulaşmaktadır. İlk biçimden sonra yetişme şartlarına göre (sıcaklık ve sulama) 20-40 gün arasında tekrar biçim yüksekliğine ulaşır. İklim koşullarının ve uygulanan bakım yöntemlerinin iyi olması şartıyla bölgelere göre değişmek kaydıyla yılda 3–7 biçim alınır.

Reygras otu nasıl bir şey?

1- Reygras otu tek senelik bir yem bitkisidir. 2- Reygrass kışlık ve baharlık bir bitkidir yani serin mevsim kaba yem bitkisidir. ... 10- Reygras otundan dekardan 12-15 ton yeşil 1. sınıf ot, 2-4 ton arasında da çok yüksek proteinli kuru ot elde edilir. 11- Reygras otlatmaya çok uygun bir yem bitkisi çeşitidir.

Reygras otu nerede yetişir?

Diğer bir ifade ile ekim zamanı Ege, Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde Eylül-Ekim ayları, Orta ve Doğu Anadolu bölgelerinde Ağustos sonu Eylül başı ya da Mart-Nisan aylarıdır. Yani kışı sert geçen bölgelerde erken ilkbaharda veya kışa güçlü girmesi için yaz sonunda ekilir.

Reygras tek yıllık mı?

Reygras otu mu yonca diye sorulduğunda, tek yıllık yem bitkileri içerisinde reygras çok yıllık yem bitkileri içerisinde yonca kabul görür.

Reygras Otu koyuna verilir mi?

Sonbahar ekiminde sulak arazide 5-6 biçim, kurak arazide 2-3 biçim alabilirsiniz. İster kuru ot ister silaj olarak kullanabilir, otlatabilir ya da yeşil biçip yedirebilirsiniz. Koyun ve keçilerde reygras otu çok yüksek verim artışı sağlar. Koyun ve keçileri yem vermeden rahatlıkla reygras otu ile besleyebilirsiniz.

Reygras otu koyuna verilir mi?

Sonbahar ekiminde sulak arazide 5-6 biçim, kurak arazide 2-3 biçim alabilirsiniz. İster kuru ot ister silaj olarak kullanabilir, otlatabilir ya da yeşil biçip yedirebilirsiniz. Koyun ve keçilerde reygras otu çok yüksek verim artışı sağlar. Koyun ve keçileri yem vermeden rahatlıkla reygras otu ile besleyebilirsiniz.

Reglas otu dönüme kaç balya verir?

Reygras bölgelere göre dönüme balya. Dogu, İç, Anadoluda reygras ekerseniz iki defa bicim elde edebilirsiniz, sezon boyunca 1000 M2 kare alanda ortalama 60 ila 70 balya alırsınız kuru ot olarakda 12 kilo kuru ot elde etmiş olursunuz.

Reygras dönüme kaç kilo verir?

Reygras dönüme 700 kg kuru ot verir.

Çok yıllık yem bitkileri nelerdir?

a) Çok yıllık yem bitkilerinden; yonca, korunga, yapay çayır mera, ak üçgül, çayır üçgülü, gazal boynuzu ve tek yıllık yem bitkilerinden; fiğ, macar fiği, burçak, mürdümük, sorgum, sudan otu, sorgum-sudan otu melezi, hayvan pancarı, yem şalgamı, yem bezelyesi, yem baklası, iskenderiye üçgülü, italyan çimi (lolium ...

Yonca tek yıllık mı?

Otu yeşil veya kurutularak hayvanlara yedirildiği gibi, silo yemine ve pelet yeme işlenebilir. Yonca, örtücü bitki, yeşil gübre veya toprak ıslah edici bitki olarak ekilebilir. Yonca çık yıllık otsu bir bitkidir. ... Yonca, köklerindeki yumrucuklar ile toprağa fazla miktarda azot biriktirme özelliğine sahip bir bitkidir.

Reygras otu kaç balya verir?

Dogu, İç, Anadoluda reygras ekerseniz iki defa bicim elde edebilirsiniz, sezon boyunca 1000 M2 kare alanda ortalama 60 ila 70 balya alırsınız kuru ot olarakda 12 kilo kuru ot elde etmiş olursunuz.

Reygras otu kaç protein değeri?

23- Diğer bölgelerimizde de son yıllarda ekim alanları çoğalmıştır. 24- Reygras otu protein değeri; yonca gibi, yeşilinde %22 ham protein vardır. Aynı zamanda mısır silajına yakın enerji değeri vardır.

1 dönüm yonca kaç balya verir?

Bursa iznik iyi bakımlı 1 dönüm Yonca tarlasindan 20-25 balya (28kg) Yonca çıkmaktadır.

Hayvan yemi olarak ne ekilir?

Yonca, korunga ve fiğ kaba yem olarak en çok kullanılan bitkilerdir. Bu bitkiler otlak ile, yaş ve kuru ot veya silaj olarak hayvanlara yedirilebilmektedir.

En iyi yem bitkisi hangisi?

En yaygın baklagil yem bitkileri olan yonca, korunga, fiğ serin iklim bitkileri grubunda, fiğ ve sudan otu tek yıllık, yonca ve korunga çok yıllık yem bitkileri grubunda, mısır, sudan otu, fiğ ve tahıl karışımları yeşil yem bitkileri grubunda, yem bezelyesi ve fiğ tane yem bitkileri grubunda, fiğ, yem bezelyesi ve ...

Yonca dondan etkilenir mi?

Yoncanın İklim İsteği Ancak en uygun büyüme ve gelişme ortamı suyu bol olan, sıcak ve kurak hava şartlarına sahip ortamlardır. Bu sebeple de yonca sıcak iklim bitkisi olarak nitelendirilebilir. ... Fakat genç bitkilerin taze sürgünleri kış donlarına karşı dayanıksız bir yapıda olur.

Kışın yoncaya hangi gübre atılır?

Mono amonyum fosfat uygulaması yoncanın ekildiği ilk yıl ve sonraki her sezonun başında da tercih edilebiliyor. Her biçim arasında da dekara 10 kg klasik amonyum sülfat gübre uygulaması yapılıyor. Toprak altı damla sulama ile gübreleme gerekli olduğu zamanlarda kolaylıkla uygulanabiliyor.

1 dönümden kaç balya ot çıkar?

18kg ile 20 kg arası 10-12 balya çıkar.

Mısır silajı kaç protein?

Mısır silajı, çok iyi bir kaba yem kaynağı olup genellikle %6-8 oranında protein ve yüksek miktarda da nişasta içerir. Aslında birim enerji ve protein olarak bakıldığında en ucuz yem kaynaklarından biridir.