Bacak ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?

İçindekiler:

  1. Bacak ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?
  2. Bacak ve kol uyuşmasına hangi bölüm bakar?
  3. Ayaktaki uyuşukluğa ne iyi gelir?
  4. Bacak ağrısı için hangi bölüme randevu alınır?
  5. Varis için hangi bölüme randevu alınmalı?
  6. Sag el kol uyusmasi neden olur?
  7. El kol bacak uyuşması hangi hastalığın belirtisidir?
  8. Lipödem hangi doktor bakar?

Bacak ağrısı için hangi doktora gitmeliyim?

Bacak ağrılarına ilişkin; kalp damar cerrahı, nöroloji uzmanı, genel dahiliye uzmanı ya da ortopedi uzmanı bilgi sahibidir. Bu doktorlardan randevu alabilir ve görünebilirsiniz.

Bacak ve kol uyuşmasına hangi bölüm bakar?

Fizik tedavi kol ve bacaklarda oluşan zedelenmelerde ya da lif kopmalarına bağlı uyuşmalar için tercih edilmesi gereken bölümdür. Nöroloji ise beyin kaynaklı kol ve bacak uyuşmalarında başvurulması gereken hastane bölümüdür.

Ayaktaki uyuşukluğa ne iyi gelir?

Bir leğenin içine su ve bol miktarda buz atılarak hazırlanır. Ardından da bu leğenin içinde ayaklar yirmi dakika kadar bekletilir. Bu durum ayaktaki kan akışını yavaşlatır. Bundan dolayı da ayaklarda oluşan uyuşmalar durur ver yerini rahatlama alır.

Bacak ağrısı için hangi bölüme randevu alınır?

Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.

Varis için hangi bölüme randevu alınmalı?

Varis problemi olan bir hasta varis görüntüsünden rahatsız oluyorsa ve aynı zamanda varis olan bölgede ağrı şişlik gibi çeşitli semptomlar bulunuyorsa hastanelerin kalp damar cerrahisi bölümlerine randevu alarak bir kalp cerrahı tarafından muayene edilmelidir.

Sag el kol uyusmasi neden olur?

Sağ elde hissedilen uyuşukluğun sıklıkla rastlanan sebebi karpal tünel sendromudur. Bazı durumlarda beyin omurilik sorunlarının da habercisi olabilir. Sağ el kemiklerinin çatlaması ya da kırılması da uyuşukluk hissine sebep olabileceği gibi yaşanan ani travmalar da uyuşmalara neden olabilir.

El kol bacak uyuşması hangi hastalığın belirtisidir?

Polinöropati gibi vücut sinirlerinin tümünü tutan hastalıklarda el ve ayaklarda eldiven, çorap tarzında uyuşmalar, ağrı veya yanma hissi ortaya çıkabilmektedir. Bu duruma nörolojide nöropatik ağrı adı verilir. Bu hastalığa neden olan en sık hastalık şeker hastalığıdır.

Lipödem hangi doktor bakar?

Bunun dışında herhangi bir hastalığa bağlı olsun ya da olmasın, vücudunuzun herhangi bir noktasında meydana gelen ödem için hastanelerin Dâhiliye ya da Nefroloji polikliniklerine başvurabilirsiniz.