10 ATM su geçirmezlik ne demek?

İçindekiler:

  1. 10 ATM su geçirmezlik ne demek?
  2. Kronograf saat ne demek?
  3. Saatin kaç mm olduğunu nasıl anlarız?
  4. Kaç ATM su geçirmez?
  5. Kronograf nasıl çalışır?
  6. Chronometer saat ne demek?

10 ATM su geçirmezlik ne demek?

10 ATM (100 metre) Su Geçirmezlik Ne Demek? Neler Yapılabilir? 10 ATM derecesi, saatinizi deniz seviyesinde atmosferik basınca karşı on kat daha dayanıklı hale getirir.

Kronograf saat ne demek?

Kronograf, en popüler ve en çok rastlanılan saat fonksiyonlarından biridir. Kronograf, saatten bağımsız olarak süre tutma fonksiyonuna verilen isimdir. ... Kronometreli saatler uzun ve ilginç bir tarihe sahiptir.

Saatin kaç mm olduğunu nasıl anlarız?

Saat kasasının boyutunu, kumpas yardımıyla ölçebilirsiniz. Saatin çapını ölçmek için kumpası, kasanın en küçük noktası olan tepe düğmesinin hemen üzerine veya altına yerleştirmelisiniz. En kolay yol, aleti 2 ile 8 yada 4 ile 10 arasından ölçüm yapmaktır. Çoğu zaman, saatin kasa çapı 3 ile 9 arasından ölçülür.

Kaç ATM su geçirmez?

Saatiniz 5 ATM'lik bir su geçirmezlik derecesi olduğunda, 50 metrelik atmosferik basınca dayanabileceği anlamına gelir. 5 ATM dirence sahip bir saati 3 ATM'ye ek olarak, havuz ve duşta da kullanabileceğiniz anlamına gelir. Ancak ne olursa olsun, saatinizin üzerine çok fazla basınç yapacak aktivitelerden kaçınmalısınız.

Kronograf nasıl çalışır?

Kronograflı saatlerde, saatin merkezi saniyesi saat 3, 6, 9 veya 12 pozisyonuna kaydırılmıştır. Merkezde ise, daha hassas okunabilmesi için kronograf fonksiyonuna ait saniye kolu bulunur. Kronograflı saatlerde kadranda ilaveten dakika ve hatta saat sayaçları bulunabilir.

Chronometer saat ne demek?

Kronometre demek tıkır tıkır işleyen, geri kalmayan, sapma seviyesi minimum olan bir saat demek. Kronometreli saat nedir sorusuna, zamanı hassas bir şekilde ölçmemize yarayan bir sayaç olarak da cevap verebiliriz aslında. ... Hava direnci olmadan son derece hassas olan bu saati Thacker kronometre olarak adlandırdı.