Korku kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Korku kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Düş kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Rüya düş eş anlamlı mi zıt anlamlı mi?
  4. Düşmanının zıt anlamlısı nedir?

Korku kelimesinin zıt anlamı nedir?

Korku kelimesi günlük hayatımızda varlık gösteren bir duyguyu ifade etmek amaçlı kullanılan bir kelimedir. ... Korku kelimesi zıt anlamı cesaret kelimesi oluşturur.

Düş kelimesinin zıt anlamı nedir?

Gerçek olmayan şey, imge anlamında kullanımı söz konusu olan düş kelimesinin ifade ettiği durumun tersi olan durumu ifade etmek için kullanılan kelime veya kelimeler bulunmaktadır. Bu kelimelere ise düşün zıt anlamı olan kelimeler denilmektedir. ... Bu kelime ise gerçek sözcüğüdür.

Rüya düş eş anlamlı mi zıt anlamlı mi?

Rüya kelimesinin eş anlamlısı 'düş' olarak bilinir. Cümle içerisinde rüya yerine farklı zamanlarda diş şeklinde kullanmak mümkün. Zira gündelik yaşam içerisinde rüya kelimesi ile beraber düş sözcüğü de çok sık kullanılan alternatifler arasında yer alıyor.

Düşmanının zıt anlamlısı nedir?

Birinin kötülüğünü isteyen, ona zarar vermeye çalışan, nefret eden kişi anlamına gelmektedir. Ayrıca, birbiriyle savaşan devletler ve bu devletlerin asker veya sivil halkı anlamına da gelmektedir. Düşman kelimesinin, eş anlamlıları şu şekildedir; hasım, yağı. Düşman kelimesinin zıt anlamlısı, dost kelimesidir.