Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur?

İçindekiler:

  1. Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur?
  2. Eski evlere Enerji Kimlik Belgesi nereden alınır?
  3. Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Kimler olabilir?
  4. Bina için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?
  5. Enerji Kimlik Belgesi için gerekli evraklar nereden alınır?
  6. EKB ne zaman zorunlu oldu?

Enerji kimlik belgesi alınmazsa ne olur?

Enerji Kimlik Belgesi olmayan yapılarda tarihinden itibaren alım, satım ve kiralama işlemleri yapılamayacak. Belgesi olmayan yeni yapılar ise ruhsat alamayacak. tarihinden itibaren Enerji Kimlik Belgesi olmayan binalardaki konutların alım satımı yapılamayacak ve kiraya verilemeyecek.

Eski evlere Enerji Kimlik Belgesi nereden alınır?

Bina sahipleri ve yöneticiler, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine başvurarak alabiliyor.

Enerji Kimlik Belgesi Uzmanı Kimler olabilir?

Yeni yapılacak olan binalara enerji kimlik belgesi vermeye yetkili olanlar, bu belgeyi düzenlemeye yetki almış olan ve meslek odalarından SMM belgesi almış olan mühendis veya mimarlar ya da bu şekilde mimar ya da mühendis istihdam eden tüzel kişilerdir.

Bina için enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

ENERJİ KİMLİK BELGESİ NEREDEN VE NASIL ALINIR? Bina sahipleri ve yöneticiler, kimlik belgesini Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş enerji verimliliği danışmanlık şirketlerine başvurarak alabiliyor.

Enerji Kimlik Belgesi için gerekli evraklar nereden alınır?

Not : Mevcut Bina kapsamında olan binalar (2011 yılı öncesi) projelerini bağlı bulunduğu belediyenin imar arşivinden temin edebilmektedir. Yukarıda belirtilen evraklar, bağlı bulunulan belediyenin imar arşivinden veya bağlı bulunulan ilçe tapu müdürlüğünden temin edilebilir.

EKB ne zaman zorunlu oldu?

Türkiye'de mesken olarak kullanılan tüm binalar için tarihinden itibaren enerji kimlik belgesi zorunluluğu getirildi. Belgesi olmayan yapılarda alım-satım ve kiralama yapılamayacak. tarihinden itibaren binalarda enerji kimlik belgesi uygulaması zorunlu hale geldi.