1 zeytin ağacı ortalama kaç kilo zeytin verir?

İçindekiler:

  1. 1 zeytin ağacı ortalama kaç kilo zeytin verir?
  2. Zeytin fidanı kaç yılda ürün verir?
  3. Zeytin ağacına yaprak gübresi ne zaman verilir?
  4. Zeytin bordo bulamacı ne zaman verilir?
  5. Bordo bulamacı ne zaman yapılır?
  6. Zeytin ilaçlama zamanı ne zaman?
  7. Periyodisite nasıl önlenir?

1 zeytin ağacı ortalama kaç kilo zeytin verir?

Gemlik'te sofralık zeytinde ortalama verim 15 kg dolayında iken, Ege'de yağlık zeytin olarak bir ağaçtan 50 kg zeytin elde edilebiliyor. Ortalama verim 11 kg dolayında. Zeytinyağında üretim fazlası var. Şimdilerde yılda 1 milyon 100 bin ton dolayında zeytin ürünü elde ediliyor.

Zeytin fidanı kaç yılda ürün verir?

Bu da bir teneke zeytinyağı demektir. Yani 10 ağaç yetişkin zeytin ağacınız varsa verimli yılında 10 teneke zeytinyağı alacaksınız demektir. Önceleri "kütük" ten yetiştirilen zeytinin meyve vermesi için en az 25 yıl beklemeniz gerekirdi. Şimdi ise tüplü fidandan yetişen zeytin, size 3-4 yılda meyve verebiliyor.

Zeytin ağacına yaprak gübresi ne zaman verilir?

Zeytin ağaçlarında, çiçeklenme öncesinde yaprak gübreleri uygulanabilir. Bu dönemde fosfor, çinko ve bor içerikli gübreler yapraktan uygulama için tercih edilebilir. Zeytin ağaçlarının yapraklarının, diğer ağaç yapraklarından daha kalın olması sebebiyle, bitki besin maddelerinin alımında zorlanır.

Zeytin bordo bulamacı ne zaman verilir?

Zeytinde halkalı leke hastalığına karşı zeytinler sürgün vermeden önce şubat ayında % 1.

Bordo bulamacı ne zaman yapılır?

Özellikle ilkbaharda gözler uyanmadan önce meyve ağaçlarına bordo bulamacı uygulandığında ilkbahar erken donlarından ve çıkabilecek potansiyel hastalıklara karşı etkili ve ekonomik bir mücadele ilacı olmaktadır.

Zeytin ilaçlama zamanı ne zaman?

Mart-Nisan aylarında havalar ısınmaya başlayınca zeytin güvesi zararlısının yaprak içindeki tahribatı başlar. Bunun için ağaçlara herhangi bir insektisit (böcek öldürücü atılmalıdır. Aynca mantari hastalıklara karşı hazır bakırlı ilaçlarla veya "bordo bulamacı" denilen ilaçla ağaçlar ilaçlanmalıdır.

Periyodisite nasıl önlenir?

  1. Meyve Ağaçlarında Yıl Aşırı Verim (Periyodisite=Alternans) ...
  2. Erken ve şiddeti seyreltme yapılması: Yıl aşırı verim eğilimini azaltıcı en önemli uygulamadır. ...
  3. Meyve tutumunun yüksek olmasını önlemek: Verimli yılda tozlaşmanın iyi olup, meyve tutumunun ve verimin yükselmesi periyodisiteyi artırır.