Sümerbank hangi alanda çalışma yapar?

İçindekiler:

  1. Sümerbank hangi alanda çalışma yapar?
  2. Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası ne zaman kuruldu?
  3. Nazilli Sümerbank ne zaman kuruldu?
  4. Malatya Sümerbank ne zaman kapatıldı?
  5. Nazilli Basma Fabrikası nedir?
  6. Nazilli ilçesi hangi ile bağlı?
  7. Malatya iplik fabrikası ne zaman kuruldu?
  8. Sümerbank kim tarafından kuruldu?
  9. Sümerbank nasıl kuruldu?
  10. Nazilli Basma Fabrikası ne zaman kapandı?

Sümerbank hangi alanda çalışma yapar?

Sümerbank; Yünlü grubu işletmeciliği, Pamuklu dokuma işletmeciliği, Deri ve Kundura grubu işletmeciliği, Halıcılık, Kimya, Porselen, Konfeksiyon, Bankacılık ve Tarım sektörü alanlarında ülkemizde hizmet vermiştir.

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası ne zaman kuruldu?

Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası, Birinci Beş Yıllık Sanayileşme Planı (1930) kapsamında Sovyetler Birliği'nden alınan 8,5 Milyon Türk Liralık krediyle kuruldu. Temelleri, 20 Mayıs 1934'te dönemin Başbakanı İsmet İnönü tarafından atıldı ve inşası 16,5 ayda tamamlanarak 16 Eylül 1935'de hizmete açıldı.

Nazilli Sümerbank ne zaman kuruldu?

Nazilli'de temeli 25 Ağustos 1935'te atılan, "ilk Türk basma fabrikası" olan ve 2003'te Adnan Menderes Üniversitesi'ne devredilip Sümer Kampüsü olarak kullanılan eski Sümerbank Basma Fabrikası, 9 Ekim 1937'de büyük bir törenle Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açıldı.

Malatya Sümerbank ne zaman kapatıldı?

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) tarafından 2003 yılında özelleştirilen Malatya Sümerbank Dokuma Fabrikası'nın yıkımına başlandı.

Nazilli Basma Fabrikası nedir?

Venezuella'daki “Atatürk Modeli Fabrika'ya” esin kaynağı olan fabrika1, 1937'de Atatürk tarafından açılan Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası'dır. ... Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, genç Cumhuriyetin Birinci Beş Yıllık Kalkınma Palanı'nın ilk önemli eseridir. Sümerbank'ın kurduğu ilk Türk basma fabrikasıdır.

Nazilli ilçesi hangi ile bağlı?

Nazilli
İlçe
Türkiye'de bulunduğu yer
ÜlkeTürkiye
İlAydın

Malatya iplik fabrikası ne zaman kuruldu?

Türkiye Ziraat Bankası ile İş Bankası ve Sümer Bank'ın ortaklığı ile kurulan Malatya Bez ve iplik Fabrikası Türk Anonim Şirketi, “Mensucat Fabrikasını” 14 Aralık 1939 tarihinde işletmeye aldı. Şirketin tüm hisseleri 1 Haziran 1946 tarihinde Sümerbank'a geçti.

Sümerbank kim tarafından kuruldu?

Mustafa Kemal Atatürk

Sümerbank nasıl kuruldu?

İlk büyük kompleks olarak Sümerbank 1935 Eylül ayında Kayseri'de kurulmuştur. Sümerbank dev kompleksinin inşası için 1932 yılında İsmet İnönü tarafından, Sovyetler Birliği'nden yaklaşık 8.

Nazilli Basma Fabrikası ne zaman kapandı?

Atatürk'ün, “Her fabrika bir kaledir” diyerek 9 Ekim 1937'de açtığı Nazilli Sümerbank Basma Fabrikası, Cumhuriyet'in önemli eserlerinden biriydi... Her türlü imkana sahipti. Bu yönüyle, dünyada eşi benzeri yoktu... 2002'de kapatıldı...