Pisagor kimdir 3 sınıf?

İçindekiler:

  1. Pisagor kimdir 3 sınıf?
  2. Pisagor Türk mü?
  3. Tales neyi icat etti?
  4. Thalesin bilime katkıları nelerdir?
  5. Thales kimdir Thales teoremleri nelerdir?

Pisagor kimdir 3 sınıf?

495 yılları arasında yaşamış olan İyonyalı bir filozoftur. Dünya tarihine adını altın harflerle yazdıran Pisagor, ünlü bir matematikçidir. Aynı zamanda Pisagorculuk olarak bilinen akımın da kurucusudur. Pisagor genellikle 'Sayıların babası' olarak da bilinir.

Pisagor Türk mü?

Pisagor ya da Pythagoras, M.Ö. 570 - M.Ö. 495 yılları arasında yaşamış olan İyonyalı filozof, matematikçi ve Pisagorculuk olarak bilinen akımın kurucusudur. ... Pisagor, Yunanistan'daki Sisam Adası'nda doğmuştur.

Tales neyi icat etti?

Miletos kentinde İÖ 625 yılında doğan Thales fiziğin ve felsefenin kurucusu kabul edilir. Suyun maddenin ilk öğesi ( arkhe ) olduğunu öne sürmüş ve 28 Mayıs İÖ 585'deki güneş tutulmasını önceden hesaplamıştır.

Thalesin bilime katkıları nelerdir?

Astronomi alanındaki çalışmaları sayesinde batı medeniyetinin bilimsel bir yönde ilerlemesine katkı sağlamıştır. Aynı zamanda bir geometri bilginidir. Thales'in en büyük katkı sağladığı alanlardan biri de matematiktir.

Thales kimdir Thales teoremleri nelerdir?

1. Thales Teoremi denen teoriye göre, açıları aynı olan benzer üçgenlerin kenarları arasında orantı vardır. Buna dayanarak Thales, piramitlerin yüksekliğini, uzunluğunu bildiği bir çubuk yardımıyla gölge boylarını karşılaştırarak hesaplamıştır. ... İkizkenar üçgenin taban açıları eşittir.