Türkiye'deki Yavaş şehirler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'deki Yavaş şehirler nelerdir?
  2. Cittaslow kriterleri nelerdir?
  3. Türkiye'nin ilk yavaş şehri nedir?
  4. Sakin şehir nasıl olunur?
  5. Yavaş şehirlerin özellikleri nelerdir?
  6. Sessiz şehir ne demek?

Türkiye'deki Yavaş şehirler nelerdir?

Cittaslow Türkiye şehirleri; Ahlat, Akyaka, Eğirdir, Gerze, Gökçeada, Göğnük, Güdül, Halfeti, Köyceğiz, Mudurnu, Perşembe, Seferihisar, Şavşat, Taraklı, Uzundere, Vize, Yalvaç ve Yenipazar, Güdül olarak bilinir.

Cittaslow kriterleri nelerdir?

Cittaslow üyelik kriterleri şu alt başlıklarda yer almaktadır:
  • Çevre politikaları
  • Altyapı politikaları
  • Kentsel yaşam kalitesi politikaları
  • Tarım, turizm, esnaf ve sanatkarlara dair politikalar.
  • Misafirperverlik, farkındalık ve eğitim için planlar.
  • Sosyal uyum.
  • Ortaklıklar.

Türkiye'nin ilk yavaş şehri nedir?

Şehirlerin farklı temalar ile başvurabildiği Cittaslow ağına, Seferihisar “yerel üreticilerin desteklenmesi” teması ile 2009 yılında başvurdu ve tüm kriterleri yerine getirerek Türkiye'nin ilk yavaş şehri seçildi. Yavaş Şehir Seferihisar'da biri organik olmak üzere haftada 4 pazar kuruluyor.

Sakin şehir nasıl olunur?

Birliğe başvuracak kentlerin nüfuslarının 50.000'den az olması ve kent yönetiminin Cittaslow felsefesiyle uyumlu olmaları gerekmektedir. Üyelik başvuruları için [email protected] adresinden bilgi alabilirsiniz.

Yavaş şehirlerin özellikleri nelerdir?

Sakin şehirlerin ortak özellikleri 50 binden az sayıda nüfusa sahipler. Geleneksel mimarilerini ve şehrin dokusunu koruyorlar. Yerel tat, zanaat ve sanatlarını kuşaktan kuşağa aktararak yaşatıyorlar. Gürültü ve hava kirliliğinin önlenmesi için çalışıyorlar.

Sessiz şehir ne demek?

Orijinal adı Cittaslow olan sakin şehir kavramı, İtalyanca citta (şehir) ve İngilizce slow (yavaş) kelimelerinden oluşuyor. Cittaslow, uluslararası etkinliğe sahip kasabaların ve şehirlerin katıldığı bir kentler birliği. ... Cittaslow, bugüne kadar Türkiye'den 11 şehir, ilçe veya kasabayı “sakin şehir” olarak seçti.