Imar barışı belgesi ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Imar barışı belgesi ne işe yarar?
  2. Imar barışı hangi yılı kapsıyor?
  3. Imar barışı şartları nelerdir?
  4. Imar barışı nedir kısaca?
  5. Yapı kayıt belgesi hangi yılları kapsar?
  6. Imar barışı yapılmazsa ne olur?
  7. Imar barışına başvurmayanlar ne olacak?

Imar barışı belgesi ne işe yarar?

İmar Barışı kapsamında ruhsatsız ve iskânsız yapılar kayıt altına alınarak oturum ve kullanım izni verilmektedir. Yapı kullanım izinleri ile çeşitli abonelikler kolaylıkla alınabilmektedir. Su, elektrik ve doğalgaz aboneliklerine Yapı Kayıt Belgesi ile başvuru yapılarak bağlantısı sağlanabilmektedir.

Imar barışı hangi yılı kapsıyor?

İmar Barışı, 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen imara uygun olamayan kaçak yapıları kapsıyor.

Imar barışı şartları nelerdir?

İMAR BARIŞI ŞARTLARI – Yapının 31 Aralık 2017 tarihinden önce yapılmış olması. – Yapının üçüncü kişilere ait özel mülkiyete konu olmaması. – Yapının Hazineye ait sosyal donatı için tahsisli araziler üzerinde olmaması. – Yapının 3194 sayılı İmar Kanunu'nun Geçici 16.

Imar barışı nedir kısaca?

1- İmar Barışı nedir? İmar barışı uygulaması, iskânsız yapıların belli bir harç karşılığında kayıt altına alınarak iskân verilmesi ve bu gelirin dönüşüm projelerine finans sağlaması amacıyla getirilen bir düzenleme.

Yapı kayıt belgesi hangi yılları kapsar?

MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 17 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 18 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 18 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Imar barışı yapılmazsa ne olur?

imar barışına başvuru yapılmazsa ne olur Haberi İmar barışı ile İmar Kanunu'na göre alınmış Yıkım kararları ve idari para cezaları varsa iptal ediliyor. Belge verilen yapılara yapılara su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor.

Imar barışına başvurmayanlar ne olacak?

1- Yapı Kayıt Belgesi alınan mevzuata aykırı binalarda su, elektrik ve doğalgaz bağlanabiliyor. 2- İmar Kanunu kapsamında alınmış yıkım kararları ile tahsil edilemeyen idari para cezaları iptal ediliyor. 3- Kullanım maksadı değişiklikleri de dahil olmak üzere tapuda cins değişikliği ve kat mülkiyeti tesis ediliyor.