Şehir dışına çıkma yasağından kimler muaf?

İçindekiler:

  1. Şehir dışına çıkma yasağından kimler muaf?
  2. 65 yaş üstü 1 ay kalma şartı kalktı mı?
  3. Yasaktan kimler muaf?
  4. Hafta sonu yasak kimler muaf?
  5. Yasaktan muaf olanlar belgesi nasıl alınır?
  6. Seyahat izin belgesi gerekli mi?
  7. Hafta ici şehirler arasi yasak var mi?
  8. Şehirler arası otobüsle seyahat yasağı var mı?
  9. 65 yaş üstü gittiği yerde ne kadar kalabilir?

Şehir dışına çıkma yasağından kimler muaf?

Sağlık çalışanları, kargo çalışanları, teknik servis elemanları, güvenlik çalışanları, izne bağlı üretim yapan yerler, veteriner hekimler, belediye çalışanları vs. gibi kanunla belirtilen kurallara uyan çalışanlar hafta sonları uygulanacak sokağa çıkma yasaklarından muaf olacak.

65 yaş üstü 1 ay kalma şartı kalktı mı?

İç İşleri Bakanlığı tarafından açıklanan genelgeye göre 65 yaş ve üzeri vatandaşlar seyahat izin belgesi almak ve tek yönlü şekilde gidecekleri yerde en az bir ay kalmak kaydıyla seyahat edebilirler.

Yasaktan kimler muaf?

Sokağa çıkma kısıtlamalarının uygulanacağı günlerde kişilerin dışarı çıkmaları halinde muaf belgesini yanında bulundurması gerekiyor. Muaf yerler ve kişiler arasında eczaneler, marketler, fırınlar, kargo, su, gazete, bankalar bulunuyor.

Hafta sonu yasak kimler muaf?

Hastaneden taburcu olanlar ya da randevusu bulunanlar, birinci derecede yakınının cenazesine katılacaklar, şehre son 5 gün içinde gelmiş ya da kalacak yeri olmayanlar, ÖSYM ya da diğer merkezi sınavlara katılacaklar, terhis olan askerler ve cezaevinden çıkanlar ile özel ya da kamudan günlü sözleşmeye davet yazısı ...

Yasaktan muaf olanlar belgesi nasıl alınır?

Sokağa çıkma yasağında çalışma izin belgeleri, kısıtlamada muaf olanlar için e başvuru ekranından alınacak. Çalışan vatandaşların çalışma izni alması için e-Devlet üzerinden SGK ekranından müracaat yapması gerekecek. İşte E-Devlet çalışma izin belgesi alma ekranı ile ilgili detaylar..

Seyahat izin belgesi gerekli mi?

Sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde vatandaşların uçak, tren, otobüs gibi toplu taşıma vasıtalarıyla yapacakları şehirlerarası seyahatler için ayrıca seyahat izni alınması istenmeyecek, şehirlerarası seyahat edileceğinin bilet, rezervasyon kodu vb. ile ibraz edilmesi yeterli olacaktır.

Hafta ici şehirler arasi yasak var mi?

Sokağa çıkma yasağının uygulanmadığı süre içerisinde şehirler arası seyahate ilişkin herhangi bir yasak bulunmuyor. ... Haftanın 6 günü serbest olan seyahat pazar günü yapılamayacak.

Şehirler arası otobüsle seyahat yasağı var mı?

Sokağa çıkma kısıtlaması süresince vatandaşların şehirlerarası seyahatine zorunlu haller dışında izin verilmeyecek. Seyahat izin belgesi olmayanlara uçak, tren, gemi veya otobüs gibi toplu ulaşım araçlarında bilet kesilmeyecek.

65 yaş üstü gittiği yerde ne kadar kalabilir?

İçişleri Bakanlığının "65 Yaş ve Üzeri Vatandaşlar İçin Seyahat İzin Belgesi" Genelgesi'ne göre gittikleri yerde en az 30 gün kalma şartı ile seyahate izin verilecek. Sokağa çıkma yasağı gittikleri yerde de devam edecek.