Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kalktı mı?

İçindekiler:

  1. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kalktı mı?
  2. ÖYP ile atanmak için kaç puan gerekir?
  3. ÖYP ye lisans mezunları başvurabilir mi?
  4. Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Nedir?
  5. Öğretim görevlisi maaşı ne kadar?
  6. ÖYP alımı var mı?
  7. ÖYP 2020 Güz başvuruları ne zaman?
  8. Öğretim Üyesi nasıl atanır?

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kalktı mı?

Üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmek amacıyla kurulan ÖYP kaldırıldı.

ÖYP ile atanmak için kaç puan gerekir?

ÖYP araştırma görevlilerinin atanmaları 2547 sayılı Kanun'un 33. maddesi uyarınca; Yabancı dil puanı 50'nin altında olanlar için bir yıl, yabancı dil puanı 50-64 puan olanlar için ise iki yıl süreyle yapılır.

ÖYP ye lisans mezunları başvurabilir mi?

Hayır başvuramazsınız. En az 4 yıllık bir lisans diplomasına sahip olmanız gerekmektedir. 4 yıllık Açık öğretim mezunuyum ÖYP' ye başvurabilir miyim? Evet, başvurabilirsiniz. 4 yıllık olmak şartı ile Açık Öğretim mezunları da bu programa dahil olabilir.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı Nedir?

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP), yurt içi ve yurt dışı lisansüstü eğitim programlarının harmanlanmasıyla elde edilmiş ve özellikle yeni kurulan üniversitelerin öğretim üyesi ihtiyacını karşılamak amacıyla "yurtdışında doktora eğitimi" programlarına yurtiçinde geliştirilen alternatif bir sistem olarak ...

Öğretim görevlisi maaşı ne kadar?

Kariyerinde Maaşlar
EN DÜŞÜKORTALAMA
Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç5.1609.450
Öğretim Görevlisi3.0005.990

ÖYP alımı var mı?

YÖK Duyurdu: Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) Tercihleri Başladı - 11:53 | Güncelleme: - 14:48. YÖK'ten bir son dakika duyurusu geldi. Yayımlanan duyuruda 2020 yılı ÖYP tercih işlemlerinin başladığına ve kontenjanlara yer verildi.

ÖYP 2020 Güz başvuruları ne zaman?

ÖYP 2020 Güz Dönemi Lisansüstü programlar için tercih işlemlerinin, 07.09.2020- 16.09.2020 (saat 17.00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden; Ek:2'de ilan edilen Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci kabul eden lisansüstü programlar için ise başvuruların ilgili üniversitelerin başvuru ve sınav ...

Öğretim Üyesi nasıl atanır?

MADDE 7 – (1) Doktor öğretim üyeleri, ilgili yönetim kurulunun görüşü alındıktan sonra fakültelerde ilgili dekanın, diğer birimlerde müdürün önerisi ile rektör tarafından en az bir en çok dört yıl süre ile atanır. (2) Her atama süresinin sonunda görev kendiliğinden sona erer.