CİMER e şikayet nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. CİMER e şikayet nasıl yapılır?
  2. CİMER e nasıl ulaşılır?
  3. BİMER şikayet Hattı nedir?
  4. Bimer nedir ne işe yarar?

CİMER e şikayet nasıl yapılır?

Elektronik ortamda cimer.gov.tr ya da e-Devlet aracılığıyla başvuru yapılabilirken ALO 150 telefon hattını kullanarak ya da şahsen müracaat ederek de CİMER şikayet başvurusu yapmak mümkündür.

CİMER e nasıl ulaşılır?

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi başvurusunda bulunmak isteyen kişiler direkt olarak e-devlet üzerinden giriş yapabilir ya da “cimer.gov.tr” internet adresinden TC kimlik numarası, ad, soyad, annesinin evlenmeden önceki soyadı, kimlik seri no ve cep telefonu bilgilerini girerek başvuru sayfasına gelebilirler.

BİMER şikayet Hattı nedir?

Halkla ilişkiler uygulaması olarak bilinen Bimer, pek çok vatandaşın kullandığı bir sistemdir. Bimer üzerinden şikayetler yapılarak, devlete bildirim yapılabilir. ... ALO 150 hattı, Bimer şikayetlerinin yapılabileceği bir hattır. Şikayetler ve suç duyurları ALO 15 hattı üzerinden yapılabiliyor.

Bimer nedir ne işe yarar?

BİMER, Başbakanlık Bilgi İşlem Başkanlığınca yazılımı gerçekleştirilen bir program ile web sayfası üzerinden kullanılan bir sistem olup, vatandaş ile devlet arasındaki iletişim kanallarını açık tutarak, müracaatların her zaman ve her yerden yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.