PTT elde kalan gönderi ne demek?

İçindekiler:

  1. PTT elde kalan gönderi ne demek?
  2. PTT kayıtlı gönderi takibi nedir?
  3. Kayıtlı Posta Gönderisi Nedir?
  4. Adıma mektup var mı nasıl öğrenebilirim?
  5. PTT taahhütlü mektup nedir?
  6. Gerçekleme kağıdı nedir?
  7. Taahhütlü gönderi nedir?

PTT elde kalan gönderi ne demek?

MADDE 56 – (1) Gönderiler, alıcısına veya iade halinde göndericisine herhangi bir sebeple teslim edilemediği takdirde elde kalmış sayılır. MADDE 57 – (1) Gönderici, gönderilerin herhangi bir şekilde alıcısına teslim edilememesi halinde PTT'ye terk edilmiş sayılmasını isteyebilir.

PTT kayıtlı gönderi takibi nedir?

Bu hizmeti kullanarak, kayıtlı yurtiçi ve yurtdışı gönderilerin durumunu takip edebilirsiniz. Kargo, APS Kurye, Taahhütlü, Tebligat, Telgraf, yurtiçi/yurtdışı kayıtlı mektup postası gönderileri, koli, APG ve TURPEX gönderileri alıcısına teslimine kadar geçtiği her sevk noktasında kayıt altına alınmaktadır.

Kayıtlı Posta Gönderisi Nedir?

kayıtlı gönderi (registered item) Kayıtlı olarak kabul edilen ve servisler arasında kayıtlı olarak alınıp verilen; kayıp, hasar ve çalınma durumunda tazminat ödenen gönderi.

Adıma mektup var mı nasıl öğrenebilirim?

PTT resmi sitesine ya da E-devlet sistemi üzerinden mektup sorgulama sekmesine girilmesinin ardından arama butonuna barkot numarasının yazılması gerekmektedir. Numaranın yazılmasının ardından arama işareti olarak bilinen işarete tıklanarak mektubun hangi konumda bulunduğu görüntülenebilmektedir.

PTT taahhütlü mektup nedir?

* Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup.

Gerçekleme kağıdı nedir?

araştırmak, gerektiğinde yapılacak soruşturmaya ışık tutmak ve sorumluluktan kurtulmak için her türlü hatalı işlemlerde varış ve aracı merkezlerce gerçekleme kâğıdı düzenlenir. (2) Gerçekleme kağıdı en az üç nüsha düzenlenir. Bir nüshası düzenleyen işyerinde saklanır.

Taahhütlü gönderi nedir?

* Taahhütlü mektup : Kayba uğramadan yerine ulaştırılması posta idaresi tarafından kayda alınarak üstlenilmiş olan mektup.