Dağlıca Karakolu nerede?

İçindekiler:

  1. Dağlıca Karakolu nerede?
  2. Onur Dirik e ne oldu?
  3. Aktütünde kaç asker öldü?
  4. Dağlıca hangi ile bağlı?
  5. Çağlar Canbaz nasıl öldü?
  6. Er Ramazan Yüce ne oldu?
  7. Oramar ne demek kurtce?
  8. Dağlıca baskını nedir?
  9. Kaçırılan 8 asker ne oldu?
  10. Aktütün saldırısı ne zaman oldu?
  11. Oramar Aşireti kaç kişi?

Dağlıca Karakolu nerede?

Sınırdaki son köy olan Dağlıca, Hakkari'ye 134, Yüksekova ilçesine ise 60 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Uzmanlara göre, terör örgütü mensupları, Türkiye'ye geçişlerde en fazla Hakkari-Yüksekova, Hakkari-Şemdinli ve Dağlıca arasındaki bölgeyi kullanıyor.

Onur Dirik e ne oldu?

PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu 12 askerin şehit düştüğü saldırı sırasında Dağlıca Tabur Komutanı olarak görev yapan Kurmay Yarbay Onur Dirik, 2008 yılı Mayıs ayında görevden alınmıştı.

Aktütünde kaç asker öldü?

Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Karakolu, bundan tam 12 yıl önce terör örgütü PKK'nın hain saldırısına uğradı. Saatlerce süren çatışmada 17 asker şehit düştü.

Dağlıca hangi ile bağlı?

Dağlıca (Kürtçe: Oremar), Hakkâri ilinin Yüksekova ilçesine bağlı bir köydür.

Çağlar Canbaz nasıl öldü?

PKK'nın döşediği uzaktan kumandalı mayının patlaması sonucu 2007 Ağustos ayında şehit olduğu söylenen Üsteğmen Çağlar Canbaz'ın, dönemin Dağlıca Tabur Komutanı Yarbay Onur Dirik'in emriyle mayını elle imha ederken hayatını kaybettiği ortaya çıktı. ...

Er Ramazan Yüce ne oldu?

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca Bölgesi'nde, gecesi 12 askerin şehit olduğu PKK saldırısı sırasında kaçırılıp bir süre sonra serbest bırakılan 8 askerden Ramazan Yüce, 'Basın yayın yoluyla örgüt propagandası yapmak' suçundan 15 ay hapis cezası verdi.

Oramar ne demek kurtce?

Baskından 1 hafta sonra PKK militanlarından oluşan Koma Awazên Çiya grubu baskın için Oramar (Dağlıca'nın original Kürtçe adı) Türküsü'nü yaptı. ... 2007'deki Dağlıca baskınının 'şerefine' bestelenmiş o Oramar Türküsü'nün Türkçe sözleri şöyle: “Oramar yüksektir, yayla, vadi ve köydür. Gerilla toplanmış halaya tutuşmuş.

Dağlıca baskını nedir?

Oramar Ayaklanması ya da Oramar İsyanı, 16 Temmuz 1930'da başlayıp 'da biten, Şeyh Ahmed Barzani'ye bağlı Molla Hüseyin Şerif komutasındaki Kürt silahlı kuvvetinin Oramar, Şat, Şemdinan ve Herki istikametlerinde Türkiye sınırını ihlal etme ve bir kısım Oramar ve Herki halkın destekleme olayları.

Kaçırılan 8 asker ne oldu?

Hakkari Dağlıca'daki askeri birliğe 5 yıl önce PKK üyeleri tarafından düzenlenen saldırı sırasında kaçırılan 8 askerden biri olan er Ramazan Yüce 'terör örgütünün propagandasını yapmak'tan 15 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Aktütün saldırısı ne zaman oldu?

2008 Aktütün Saldırısı/Başlangıç tarihleri

Oramar Aşireti kaç kişi?

Oramar Ayaklanması
Molla Hüseyin Şerif
Güçler
500
5 satır daha