Üslü sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Üslü sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?
  2. Virgüllü sayılara ne denir?
  3. Ondalık sayı nedir örnek?
  4. Virgülden sonra kaç rakam alınır?
  5. Üslü sayılar nasıl ifade edilir?
  6. Kesirli ifade nasıl ters çevrilir?
  7. Negatif rasyonel sayılar nasıl gösterilir?

Üslü sayılarda bölme işlemi nasıl yapılır?

Bölme İşlemi Tabanları aynı olan üslü ifadeler birbirlerine bölündüğünde payın kuvvetinden paydanın kuvveti çıkarılmaktadır. Aynı zamanda bulunan sonu ise ortak olan tabanın kuvveti şeklinde yazılır. Kuvvetleri eşit olan üslü sayılarda payın tabanı paydadaki tabana bölünür. Ardından sonuç üzerine ortak üs yazılır.

Virgüllü sayılara ne denir?

Paydası 10,100,1000…. gibi 10'un pozitif kuvvetleri olan kesirlere ondalık kesir denir. Ondalık kesirlere karşı gelen virgüllü sayılara ondalık sayı denir.

Ondalık sayı nedir örnek?

Payd, 1000, ... gibi 10'un kuvvetleri olan kesirlere ondalık kesirler, bu kesirlerin belirttiği sayılara ondalık sayılar denir.

Virgülden sonra kaç rakam alınır?

Eğer sayımız 22.23500 olsa idi virgülden sonraki 2. basamak tek sayı olduğundan dolayı 22.24 olarak yuvarlanır. Anlaşılacağı üzere virgülden sonraki 3. basamak 5 ve sağındaki diğer sayılar sıfır olduğunda, virgülden sonraki 2. basamak en yakın çift sayı olarak alınır.

Üslü sayılar nasıl ifade edilir?

Üslü Sayılar Tanımı Nasıldır? a tam sayısını n kere kendisi ile çarpma işlemi: a.a.a.a….a.a.a = an şeklinde gösterilir. an sayısı a'nın n. kuvveti veya a üssü n olarak okunur. (Burada a'ya taban, n'ye üs veya kuvvet denir.)

Kesirli ifade nasıl ters çevrilir?

1) Ters Çevir Çarp Yöntemi Bu yöntemde birbirine bölünen iki kesirden ilk (yani bölünen) kesir aynen yazılır, ikinci kesir (yani bölen) kesir ters çevrilerek ilk kesirle çarpılır. (çarpma işlemine göre ters çevirme). Bu aşamadan sonra Rasyonel sayılarda çarpma işleminde öğrendiğimiz şekilde çarpmayı yaparız.

Negatif rasyonel sayılar nasıl gösterilir?

NOT: Sıfırdan büyük olan rasyonel sayılara pozitif rasyonel sayılar, sıfırdan küçük rasyonel sayılar da negatif rasyonel sayılar denir. Pozitif rasyonel sayılar kümesi "Q+"ile gösterilir. Negatif rasyonel sayılar kümesi"Q-"ile gösterilir.