Çilek reçeli kaç dakika kaynaması lazım?

İçindekiler:

  1. Çilek reçeli kaç dakika kaynaması lazım?
  2. Koyu çilek reçeli nasıl yapılır?
  3. Kışlık reçel nasıl yapılır?
  4. Reçel koyu olursa ne yapmak lazım?

Çilek reçeli kaç dakika kaynaması lazım?

Çilekleri derin bir tencereye alın ve üstüne şekeri dökün. Bu durumda çilekleri ortalama 8-10 saat yani 1 gece civarı dinlenmeye bırakın. Sürenin sonundan çilekleri orta ateşte pişirmeye başlayın. Pişme esnasında ortaya çıkan köpükleri süzgeç yardımıyla sürekli temizleyin. 45 dakika kadar pişirme işlemine devam edin.

Koyu çilek reçeli nasıl yapılır?

Reçel hafiften koyu bir kıvam almaya başladığında 1 kg çilek için 1/2 adet limonun suyu ya da 1 adet limon tuzu ilave edip karıştırın. Limon ya da limon tuzu reçelin çok uzun süre dayanmasına yardımcı olacaktır. Çilek reçeliniz istediğiniz kıvamı alınca ocaktan alın.

Kışlık reçel nasıl yapılır?

Kışlık Çilek Reçeli Tarifi Yapılışı Çileklerin suyu sabaha çıkartınca kaynatmaya başlayın. Pişerken çıkan köpüklerini bir kenara ayırın (bu köpükleri sonra şurup yapabilirsiniz) Çilekler yumuşayınca en son limon suyunu ekleyip 2-3 gün ağzını bezle kapatıp güneşte beklettin. Afiyet olsun…

Reçel koyu olursa ne yapmak lazım?

Bu miktarı meyve miktarınıza bağlı olarak değiştirebilirsiniz. 3 su bardağı suya 1 su bardağı ya da biraz daha az şeker ilave ederek güzelce kaynatıp bir şerbet hazırlayın. Sertleşen reçelinizin üzerine dökerek ocağın üzerine alın. Karıştırarak ve içerisindeki şekerin erimesini sağlayarak yeniden pişirin.