Miraç kandili'ne Mesajları?

İçindekiler:

  1. Miraç kandili'ne Mesajları?
  2. Miraç kandili nedir ne anlama gelir?
  3. 10.03 ne kandili?
  4. Miraç gecesi hangi gün?
  5. Miraç hediyesi nedir?
  6. Kandil mi?

Miraç kandili'ne Mesajları?

Miraç Kandilinin İslam aleminin yeniden dirilişine vesile olması dileğiyle, kandiliniz mübarek, dualarınız mübarek olsun. Ya Rabbim Sen affedicisin, affetmesini seven ve bilensin. Sen bizleri bu mübarek Miraç kandili hatırına Affı Mağfiret eyle. Hayırlı Kandiller.

Miraç kandili nedir ne anlama gelir?

Müslüman âlemi için en önemli gecelerden birisi de Miraç kandili gecesidir. Miraç, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (S.A.S) göğe yükselmesini ifade eder. Recep ayının yirmi yedinci idrak edilecek bu mübarek gece her yıl olduğu gibi yine dualar ve ibadetler ile geçirilecek.

10.03 ne kandili?

Miraç kandili, Diyanet takvimine göre; bu sene 10 Mart tarihine denk geliyor. Hz.Muhammed'in göğe yükselmesi (Allah katına çıkışı) olarak bilinen bu mübarek gün, Recep ayının 27. Gecesine denk gelirken "Bugün kandil mi, ne kandili?" soruları da yanıt aramaya başladı.

Miraç gecesi hangi gün?

Dini günler takvimine göre Mirac Kandili 2021 yılında Çarşamba günü idrak edilecek. Bu gün aynı zamanda Receb ayının 26. günü olacak.

Miraç hediyesi nedir?

Miracın, İslam'ın gayesini sembolize eden üç hediyesi… Peygamber Efendimiz (sas), miraçtan üç büyük hediye ile dönmüştür: Birincisi gözümün nuru, müminlerin miracı dediği namaz; ikincisi Bakara suresinin son iki ayeti; üçüncüsü de istikametini imana çeviren herkesin, sonunda cennete gireceği müjdesidir.

Kandil mi?

Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba günü akşam namazı ile başlayacaktır. Yani Miraç Kandili 10 Mart Çarşamba 2021 günüdür. Miraç Gecesi, Receb ayının 27. gecesidir. 2021 yılındaki dini günler, kandil günleri merak ediliyor.