Kanda GGT neden düşer?

İçindekiler:

  1. Kanda GGT neden düşer?
  2. Gama glutamil transferaz GGT düşüklüğü nedir?
  3. Ast düşüklüğü ne anlama gelir?
  4. AST SGOT kaç olmalı?

Kanda GGT neden düşer?

GGT düşmesi bir probleme ya da herhangi bir sağlık problemine işaret etmeyebilir. Yemeklerden hemen sonra miktarı GGT düşebilir. Bunun yanı sıra kahve tüketimi çok olan insanlarda GGT değerinde düşüşler gözlemlenir.

Gama glutamil transferaz GGT düşüklüğü nedir?

GGT düşüklüğü nedenleri - Karaciğere kan akışı varsa, GGT düşüklüğü nedeni sayılabilir. - Diyabet hastalığı bu düşüklüğe neden olabilir. - Karaciğer yetmezliği, yağlanması ve kalp sorunları GGT düşüklüğü nedenleri arasında yer alabilir. - Karaciğer organında tümör oluşmuşsa GGT düşüklüğüne neden olmuş olabilir.

Ast düşüklüğü ne anlama gelir?

Bu testlerden biri olan Aspartat Aminotransferaz (AST) testi, kandan bakılarak laboratuvar ortamında yapılır. AST düşüklüğünün sebepleri arasında, bazı böbrek hastalıkları, üre yüksekliği, diyaliz, diyabetik ketoasidoz olarak tanımlanan şeker koması, gebelik ve B6 vitamin eksikliği sayılabilir.

AST SGOT kaç olmalı?

AST testi, kanınızdaki zarar gören dokudan salınan AST miktarını ölçer. AST ayrıca SGOT (serum glutamik-okaloasetik transaminaz) olarak da adlandırılır. Normal AST aralığı erkeklerde: 10 – 40 birim / L, kadınlarda: 9 – 32 birim / L'dir.