DYS evrak takibi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. DYS evrak takibi nasıl yapılır?
  2. Malulen emeklilik takibi nasıl yapılır?
  3. Emeklilik başvurumu nasıl öğrenebilirim?
  4. SGK Evrak Varide no nedir?

DYS evrak takibi nasıl yapılır?

DYS evrak sorgulamak için E-devlet kapısına giriş ardından “Sosyal Güvenlik Kurumu DYS Evrak Takip“ bölümünden kimlik doğrulama ile işlem yapılır. Diğer yandan E-devlet sistemi yerine “Sosyal Güvenlik Kurumu Evrak Kayıt ve Takip Sistemi Arama Sayfası“ yoluyla da sorgulama yapmak mümkündür.

Malulen emeklilik takibi nasıl yapılır?

SGK sitesi üzerinden SGK Malülen Emeklilik Sorgulama işlemi yapmak için öncelikle SGK resmi sitesine giriş yapılır. Giriş yapıldıktan sonra malulen emekliliğe ilişkin olarak sorgulama yapmak isteyen kişi, ilgili sekmeye TC kimlik numarasını girer. Sonra "sorgula" butonuna basılır.

Emeklilik başvurumu nasıl öğrenebilirim?

SOSYAL GÜVENLİK KURUMU ÜZERİNDEN ARAMA Öncelikle https://uyg.sgk.gov.tr/EvrakArama/ adresine tıklayın ve “SGK Evrak Kaydı ve Takibi” başlığı altında başvuru dosyanızın ne durumda olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu sorgulama için gerekli bilgiler TC kimlik numaranız ve kayıt yılı bilginizdir.

SGK Evrak Varide no nedir?

Varide No ile evrak sorgulanması kişilerin emeklilik işlemleri takip edilebilmesi için yapılmaktadır. Kişiler emeklilik işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumuna (SGK) başvurdukları takdirde kişiler için dosya açılmaktadır. egehaber.comAçılan dosyalara ise numara verilmekte ve bu numaraya Varide Numarası denilmektedir.