Hissiyatlar nelerdir?

İçindekiler:

  1. Hissiyatlar nelerdir?
  2. Hissiyet ne demek?
  3. Çıyrık ne demek TDK?
  4. Sezişler ne demek?
  5. Mutevatirat ne demek?
  6. Mil ne demek TDK?
  7. Sermaye ne demek tarih?
  8. Duyuş ve seziş ne demek?
  9. Sentetik demek ne demek?
  10. Zanniyyat ne demek?
  11. Yakiniyyat ne demek?
  12. Mil ne demek tir?
  13. Öz sermaye ve ödenmiş sermaye nedir?

Hissiyatlar nelerdir?

Aşk, tutku, hasret, merak gibi kişinin davranışlarını doğrudan etkileyen duygulara hissiyat denir. Korku, nefret ve pişmanlık negatif, haz ve mutluluk ise pozitif duygular arasında yer alır.

Hissiyet ne demek?

(ﺣﺴّﻴّﺖ) i. (Ar. ḥiss'ten yapma mastar eki -iyyet ile ḥissiyyet) Hislilik, duygululuk: Seni duydukça sanki bir şimşek / Cevv-i hissiyyetinde dalgalanır (Fâik Âlî Bey).

Çıyrık ne demek TDK?

Çıyrık ne demek tdk? çıyrık. Çıkrık. Çocukları yürümeye alıştırmak için kullanılan üç tekerlekli araba.

Sezişler ne demek?

Sezmek işi veya biçimi.

Mutevatirat ne demek?

Mütevatirat, aklın herhangi bir konuda bir gözleme dayanarak haber getiren kimselerin bu haberlerini aldığı anda süratle yaptığı gizli bir kıyas aracılığıyla verdiği hükümdür.”

Mil ne demek TDK?

(II) a. 1. Türlü işlerde kullanılmak için yapılan ince ve uzun metal çubuk. 2. Göze sürme çekmeye yarayan, kemik veya fil dişinden yapılmış ince ve uzun araç.

Sermaye ne demek tarih?

Sermaye veya kapital veya anamal; ekonomi biliminde mal üretmek için kullanılan makine, fabrika gibi fiziksel araçlardır. ... Paraya dönüştürülebilen bono, hisse senedi gibi değerler de sermaye olarak kabul edilir.

Duyuş ve seziş ne demek?

duyuş için 2 adet anlam bulundu. Duymak işi veya biçimi. Seziş.

Sentetik demek ne demek?

Sentetik sözcüğünün gerçek anlamı: En az iki farklı bileşenin karışımıyla oluşan. Sentetik sözcüğünün yan anlamı: Kendi kendine mevcut olmayan, sonradan üretilen.

Zanniyyat ne demek?

(ﻇﻨّﻴّﺎﺕ) i. (Ar. ẓannі > ẓanniyye “zanla ilgili şey”den çoğul eki -āt ile ẓanniyyāt) Zanna dayanan, kesin olarak bilinmeyen şeyler.

Yakiniyyat ne demek?

Yakīniyyât. Gerçeğe uygun olan, tartışmasız olarak kesin bilgi veren önermelerdir. "Bütün parçadan büyüktür" önermesi gibi. ... Yaygın anlayışa göre mutlak doğru olan sadece yakınî önermeler olup aşağıda gösterilen diğer bütün önerme çeşitleri az çok ihtimalli veya gerçek dışı bilgiler ihtiva eder (bk.

Mil ne demek tir?

Mil bir mesafe ölçüm birimidir. ... Bir Kara mil´inin uzunluğu metrik hesaba göre tam: 1.609,344 metredir.

Öz sermaye ve ödenmiş sermaye nedir?

Birinci yönteme göre öz sermaye, aktif toplam ile borçlar arasındaki farktır. ... Ödenmiş Sermaye; İşletmeye tahsis edilen veya işletmelerin ana sözleşmelerinde yer alan ve Ticaret Siciline tescil edilmiş bulunan sermaye tutarının ödenmiş kısmına verilen isimdir.