Yapı kayıt belgesi nereden nasıl alınır?

İçindekiler:

  1. Yapı kayıt belgesi nereden nasıl alınır?
  2. Yapı kayıt belgesi kimlere verilir?
  3. Imar barışı Yapı kayıt belgesinden sonra ne yapılır?
  4. Yapı kayıt belgesinin iptalini kimler isteyebilir?

Yapı kayıt belgesi nereden nasıl alınır?

Yapı kayıt başvurusu e-Devlet üzerinden yapılması durumunda, Yapı Kayıt Belgesi formunun eksiksiz olarak doldurulmasından ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin yatırılmasından sonra, Yapı Kayıt Sistemi tarafından oluşturulan Yapı Kayıt Belgesi talepte bulunan yapı sahibince e-Devlet üzerinden alınıyor.

Yapı kayıt belgesi kimlere verilir?

MADDE 4 – (1) Yapı Kayıt Belgesi 17 tarihinden önce yapılmış yapılar için verilir. Yapı Kayıt Belgesi için müracaatın 18 tarihine kadar yapılması ve Yapı Kayıt Belgesi bedelinin 18 tarihine kadar ödenmesi gerekir. Başvuru ve ödeme süresini bir yıla kadar uzatmaya Bakanlar Kurulu yetkilidir.

Imar barışı Yapı kayıt belgesinden sonra ne yapılır?

İmar barışı ile ruhsatsız olan yapınızın kayıt altına alınması işlemi iki aşamalıdır. Yapı kayıt belgenizi aldıktan sonra ikinci aşama olan tapuya tescil işlemi yapılması gerekmektedir.

Yapı kayıt belgesinin iptalini kimler isteyebilir?

Ayrıca, hazineye ait olmayan veya hazineye ait olsa dahi hazine tarafından tahsis kararı bulunmayan park alanı, yeşil alan, yol gibi sosyal donatı alanlarında bulunan yapılar için alınan Yapı Kayıt Belgesi de geçerlidir. Yapı Kayıt Belgesini iptal etmeye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilidir.