Excel'de toplama formülü nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Excel'de toplama formülü nasıl yapılır?
  2. Excel topla formülü nedir?
  3. Excel'de ne ile otomatik toplam alınır?
  4. Eğer komutu nasıl kullanılır?
  5. Excel çıkarma formülü nedir?
  6. Excel neden değer hatası verir?

Excel'de toplama formülü nasıl yapılır?

Toplamak istediğiniz aralığın hemen üstünde veya altındaki boş bir hücreyi seçin ve şeritteki Giriş veya Formül sekmelerinde Otomatik Toplam > Toplam'a tıklayın. Otomatik Toplam, toplanacak aralığı otomatik olarak algılar ve sizin yerinize formülü oluşturur.

Excel topla formülü nedir?

TOPLA işlevi metin değerlerini yok sayar ve size yalnızca sayısal değerlerin toplamını verir. Bir satır veya sütun silerseniz formül, silinen satırı hariç tutacak şekilde güncelleştirilmez ve bir #BAŞV! hatası döndürür, ancak TOPLA işlevi otomatik olarak güncelleştirilir.

Excel'de ne ile otomatik toplam alınır?

Toplamını almak istediğiniz sayıların yanındaki bir hücreyi seçin, Giriş sekmesindeki Otomatik Toplam'a tıklayın, Entertuşuna basın; hepsi bu kadar. Otomatik Toplam'a tıklarken,Excel sayıların toplamını alan bir formülü (TOPLA işlevini kullanan)otomatik olarak girer.

Eğer komutu nasıl kullanılır?

Söz dizimi Bir koşul doğru olduğunda belirli bir değerin ve yanlış olduğunda başka bir değerin döndürülmesi için, mantıksal işlevlerden biri olan EĞER işlevini kullanın. Örneğin: =EĞER(A2>B2,"Bütçeyi Aşıyor","Tamam") =EĞER(A2=B2,B4-A4,"")

Excel çıkarma formülü nedir?

Bir aralıkta sayıları çıkarma Not: Excel'de, ÇIKAR işlevi yoktur. TOPLA işlevini kullanın ve çıkarmak istediğiniz sayıların negatif değerlerini yazın. Örneğin, TOPLA(100,-32,15,-6) formülü 77 değerini döndürür.

Excel neden değer hatası verir?

#DEĞER! hatası, çoğunlukla formülünüzün boşluk içeren, hatta gizli boşluklar içeren hücrelere başvurmasından kaynaklanır. Bu boşluklar hücrenin boş görünmesini sağlayabilir, ancak hücre aslında boş değildir.