4b sözleşmeli personel memur mu?

İçindekiler:

  1. 4b sözleşmeli personel memur mu?
  2. Sözleşmeli devlet memuru ne demek?
  3. Sözleşmeli memur tazminat alır mı?
  4. Sözleşmeli atama ne demek?
  5. Sözleşmeli personel istifa edince tazminat alır mı?
  6. 4b li personel istifa ederse tazminat alır mı?

4b sözleşmeli personel memur mu?

4-B Sözleşmeli personel: Kamu kurumlarında yıllık sözleşme ile çalıştırılmasına karar verilen ve işçi sayılmayan kamu görevlileri olmaktadır. ... Yani sosyal güvenlik kapsamında emeklilik işlemlerinde memur statüsünden değil de işçilik statüsünden emekli aylıkları bağlanır.

Sözleşmeli devlet memuru ne demek?

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu takdirde veya yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.

Sözleşmeli memur tazminat alır mı?

İş sonu tazminatını alabilmenin ön koşulu her halükarda en az 2 yıllık hizmetin bulunmasıdır. Danıştay 12. ... Yeni durum ile birlikte farklı kurumlarda geçse dahi 4/B'li statüde en az 2 yıllık hizmet süresi bulunan sözleşmeli personel iş sonu tazminatı almaya hak kazanacaktır.

Sözleşmeli atama ne demek?

Devlet Personel Başkanlığı ile Maliye ve Gümrük Bakanlığı'nın görüşleri alınarak ilgili kurumun teklifiyle, özel mesleki bilgiye gereksinim duyulduğunda veya yıllık programda geçici işlerde görevlendirilmek için sözleşme yapılarak geçici bir şekilde çalıştırılmasına karar verilen bir kamu hizmeti görevlisine sözleşmeli ...

Sözleşmeli personel istifa edince tazminat alır mı?

Tazminat ödeme yükümlülüğü ile ilgili olarak Yönetmelik, sözleşme dönemi içerisinde sözleşmenin personel tarafından tek taraflı feshini tazminat ödeme sebebi kabul etmiştir. ... Yukarıda belirtilenler dışında sözleşmenin personel veya kamu işvereni tarafından feshedilmesi tazminat yükümlülüğü doğurmamaktadır.

4b li personel istifa ederse tazminat alır mı?

Bu statüde çalışanların sözleşme koşullarına uymaması nedeniyle kurum tarafından, sözleşme esasları dışında herhangi bir nedenle çalışanlar tarafından, sözleşmesinin feshedilmesi veya yenilenmemesi hallerinde, iş sonu tazminatı ödenmez.