SGK sorgulama nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. SGK sorgulama nasıl yapılır?
  2. E-devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?
  3. Sigorta primi nereden bakılır?
  4. Sigortamın aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

SGK sorgulama nasıl yapılır?

Dilerseniz SGK'ya bağlı olan ALO 170 numaralı hattan sigorta sorgulaması yapabilirsiniz. Bunun için 170'i arayıp çağrı merkezi çalışanının sizden istediği bilgileri vermeniz yeterli. Ardından hizmet dökümünüzde yer alan detaylarla ilgili dilediğiniz sorulara cevap bulabilirsiniz.

E-devlet şifresi ile sigorta sorgulama nasıl yapılır?

E-Devlet şifrenizi 2 TL karşılığında PTT şubesinden aldıktan sonra, sisteme T.C. kimlik numaranız ve bu şifre ile giriş yapmanız gerekmektedir. Daha sonra sol tarafta yer alan "E-Hizmetler" seçeneğini tıklayınız. Açılan ekrandan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) nu bulunuz.

Sigorta primi nereden bakılır?

SGK hizmet dökümünü kolayca alabilmek için e-devlet sistemine ait olan turkiye.gov.tr internet sitesine girmeniz gerekir. Anasayfadaki giriş yap butonuna tıkladıktan sonra size en uygun giriş seçeneğini kullanarak sisteme giriş yapabilirsiniz.

Sigortamın aktif olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

e-Devlet sayfasına girdikten sonra kimlik numaranızı ve e-Devlet şifrenizi kullanarak platforma giriş yapın. Mercek şeklindeki arama çubuğuna SGK yazın. Öneriler kısmında karşınıza ''Hizmet Dökümü'' ibaresi çıkacak, o ibareye tıklayın. Açılan yeni sayfadan sigortanızın aktif olup olmadığını öğrenebilirsiniz.