Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine nasıl girilir?

İçindekiler:

  1. Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine nasıl girilir?
  2. Jandarma ve Sahil Güvenlik Okulu nerede?
  3. Asker silah taşır mı?
  4. Astsubaylara hangi silah veriliyor?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisine nasıl girilir?

Başvurular sadece, https://vatandas.jandarma.gov.tr/PTM/Giris internet adresi ile, Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. İnternet ortamı dışında posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Okulu nerede?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi; halen Beytepe Yerleşkesi (Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası) ve Şehit Tuğgeneral Bahtiyar AYDIN Kışlasında (Hirfanlı) ve Jandarma Astsubay meslek Yüksek Okulu (Bursa/Işıklar) olmak üzere üç farklı yerde faaliyet göstermektedir.

Asker silah taşır mı?

Subay, Sözleşmeli Subay, Astsubay, Sözleşmeli Astsubay, Uzman Jandarma ve Uzman Erbaşlar muvazzaflık, emeklilik ve müstafi oldukları süre içerisinde sivil veya askeri şahıslardan yalnız 3 (Üç) adet silah devir alabilirler.

Astsubaylara hangi silah veriliyor?

En son GİRSAN firmasıyla yapılan sözleşme gereği GİRSAN firması tarafından üretilen Yavuz 16 Compact M.C. modeli tabanca 2015 senesine kadar tüm yeni mezun astsubay arkadaşlara beylik silahı olarak bedelsiz verilmektedir.