Strese bağlı belirtiler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Strese bağlı belirtiler nelerdir?
  2. Stres tepkileri nelerdir?
  3. Stresin bilişsel tepkileri nelerdir?
  4. Psikolojik tepkiler nelerdir?

Strese bağlı belirtiler nelerdir?

Sürekli yorgunluk hali, sık baş ağrıları, sırt ve boyun kasları başta olmak üzere kas ağrıları, uykusuzluk, cinsel hayatta isteksizlik, sindirim sistemi sorunları, sosyal ortamlardan kaçış, ani sinirlilik atakları, gerginlik hali, diş gıcırdatma, unutkanlık, konsantrasyonda azalma, iş veriminde düşme ilk akla gelen ...

Stres tepkileri nelerdir?

Kontrol edilemeyen, hızlı ve tekrarlayıcı olumsuz düşünce örüntüleri. Olağan durumlara ilişkin kaygı, endişe ve korku. Üzüntülü hissetme, ağlamaklı olma, keyif veren etkinliklere karşı ilginin azalması Kalp atış hızında artış, mide rahatsızlığı, yorgunluk, rahatsızlık veren duyumlar gibi.

Stresin bilişsel tepkileri nelerdir?

Verilen bilişsel tepkiler hem olayın kendisi hem de verilen fiziksel ve duygusal tepkiler nedeniyle ortaya çıkabilirler. Söz konusu tepkiler şaşkınlık, dalgınlık, mekan ve/veya zamana oriyantasyonda güçlük, hafıza problemleri ve kafa karışıklığı olarak özetlenebilir.

Psikolojik tepkiler nelerdir?

Duygusal tepkiler: Şok, üzüntü, öfke, endişe, suçluluk, umutsuzluk, kaygı, korku, karamsarlık, donukluk, aşrı sinirlilik, çaresizlik kendi gibi hissetmeme ve geçmiş travma ve kayıpların alevlenmesi verilen duygusal tepkilerdir.