Nohut Hangi Ayda dikiliyor?

İçindekiler:

  1. Nohut Hangi Ayda dikiliyor?
  2. Nohut kaç günde çıkar?
  3. Nohut nerede nasıl yetişir?
  4. Yeşil nohut hangi mevsimde yetişir?
  5. Nohut ilacı ne zaman atılır?
  6. En iyi nohut nerenin?
  7. Nohut alt türleri kaça ayrılır?
  8. Taze nohut mevsimi ne zaman?
  9. 1 dönüm den ne kadar nohut çıkar?
  10. Nohut bitkisi neden sararır?
  11. Stomp Extra hangi bitkilerde kullanılır?
  12. Nohut hangi iklim şartlarında yetişir?
  13. 1 dönüm tarladan kaç kilo Nohut çıkar?

Nohut Hangi Ayda dikiliyor?

Ekim Zamanı:Nohut, yazlık bir bitki olduğundan ekimler bahar aylarında yapılır. Genel bir takvim vermek gerekirse, 15 Mart-30 Nisan arası ekim için uygun zamandır. Bazen, özellikle antraknoz hastalığına hassas çeşitlerde, hastalığın etkisini en aza indirmek için, ekimler Mayıs ayı ortalarına da sarkıtılabilir.

Nohut kaç günde çıkar?

Her tohumun belirli bir çimlenme süresi bulunmaktadır. Nohut tohumu için bu süre 60 gün ile 90 gün arasında değişim gösterir.

Nohut nerede nasıl yetişir?

Nohut Türkiye'de en çok yetiştirilen baklagillerden biridir. Özellikle Akdeniz Bölgesi, İç Anadolu Bölgesi nohudun en yoğun olarak yetiştirilmesinin yapıldığı bölgelerdir. Nohudun en çok yetiştiği iller ise Antalya, Uşak, Kırşehir ve Konya olarak sıralanmaktadır.

Yeşil nohut hangi mevsimde yetişir?

6 dönümlük arazide 1 tona yakın nohut elde edildiğini ifade eden Selçuk, "Şubat'ın ikinci haftası veya Mart'ın başında ekilen iri nohut genellikle Mayıs ve Haziran aylarında yetişmektedir.

Nohut ilacı ne zaman atılır?

Kimyasal Mücadelede kullanılacak ilaçların uygulama zamanı şu şekildedir. Çıkış öncesi: Nohut ekiminden sonra,nohut bitkisi ve yabancı otlar toprağın yüzüne çıkmadan önce toprağa uygulama yapılır. Çıkış Sonrası: İlaçlar Nohut ve yabancı otun çıkışından sonra uygulanır.

En iyi nohut nerenin?

Bu bakımdan Türkiye'deki nohut üretiminin verimi İç Anadolu Bölgesi'nde daha fazladır. Ancak Orta Akdeniz Bölgesi'nde de nohut yetiştirilebilir. Buna göre, ülkemizde en çok nohut yetiştiren şehirler; Konya, Kırşehir, Uşak ve Antalya olarak listelenmektedir.

Nohut alt türleri kaça ayrılır?

Nohut türleri deniz yüzeyi ile 5600 m yükseklikler arasında yetişmektedir. Bu altı tür: C. atlanticum, C. echinospermum, C. ve ekonomik önemi olan tane rengi ve formuna göre yapılmıştır.

Taze nohut mevsimi ne zaman?

6 dönümlük arazide 1 tona yakın nohut elde edildiğini ifade eden Selçuk, "Şubat'ın ikinci haftası veya Mart'ın başında ekilen iri nohut genellikle Mayıs ve Haziran aylarında yetişmektedir.

1 dönüm den ne kadar nohut çıkar?

Verim olarak bir dönüme ortalama 3 kilo arasında verim verebiliyor. Aynı zamanda da iri taneli bir nohut çeşidimizdir.

Nohut bitkisi neden sararır?

Üreticiler tarafından nohut sineği olarak bilinen yaprak galeri sineklerinin yapraklarda küçük yaralar açarak buradan çıkan özsu ile beslendiğine dikkat çeken Uluad, "Bu beslenme delikleri hücre bozulmasından dolayı sarararak küçük lekeler meydana gelir, sararan yapraklar kurur ve dökülür.

Stomp Extra hangi bitkilerde kullanılır?

Havuç
Zararlı organizma adıÖnerilen kullanım dozuUygulama zamanı
Semiz otu300 ml / daHavuç ekiminden hemen sonra çıkış öncesi olarak kullanılır.
Sirken300 ml / daEkim sonrası, çıkış öncesi
Sürünücü horoz ibiği300 ml / daHavuç ekiminden hemen sonra çıkış öncesi olarak kullanılır.
1 satır daha

Nohut hangi iklim şartlarında yetişir?

Nohutun İklim İsteği Nohut tohumları genellikle sıcak bölgeleri tercih etmektedir. Çok kurak bölgelerde büyümeyi tercih etmez. Tohumların çimlenebilmesi için sıcaklıkların 15-30 °C aralığında seyretmesi gerekmektedir. En uygun çimlenme sıcaklığının kaç olduğu sorusuna 20 °C olarak cevap verilebilir.

1 dönüm tarladan kaç kilo Nohut çıkar?

Verim olarak bir dönüme ortalama 3 kilo arasında verim verebiliyor.