Üretici kelimesinin zıt anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Üretici kelimesinin zıt anlamı nedir?
  2. Başlangıç kelimesinin zıt anlamı nedir?
  3. Tümsek kelimesinin zıt anlamı nedir?
  4. Sade zıt anlamlısı nedir?
  5. Çukur tümsek eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?
  6. Çukurun çukurun zıt anlamlısı nedir?

Üretici kelimesinin zıt anlamı nedir?

Üretici, bir malın ortaya çıkmasını sağlayan, yalnızca eşya olarak değil aynı zamanda yenir bir fikrin ortaya atılmasında işlev gören, yeni bir icat yapan kişiye verilen addır. Üretici kelimesinin zıt anlamını tüketici kelimesi oluşturur. Tüketici kelimesi, tüketmek kelimesinden türeyen bir kelimedir.

Başlangıç kelimesinin zıt anlamı nedir?

İlk kelimesinin zıt anlamı olan kelime; son kelimesidir. İlk ve son kelimeleri birbirinin zıttı olarak belirtilmiştir. İlk kelimesi; belli bir şeyin başlangıcını, son kelimesi ise; belli bir şeyin bitişini ifade eder.

Tümsek kelimesinin zıt anlamı nedir?

Tümbek olarak da bilinen tümsek terimi; küçük tepeler ile çıkıntılı ve kabarık yerleri ifade etmek için kullanılmaktadır. İsim köklü olan bu sözcüğün zıt anlamı ise “çukur” olarak belirtilmektedir. Birbirinin tam zıttı olan bu iki kelimenin cümle içerisindeki kullanımları ise aşağıdaki örneklerde görülebilir.

Sade zıt anlamlısı nedir?

Sade ile zıt anlamlı olan diğer kelimeler şunlardır: Alaca ve Karmaşık.

Çukur tümsek eş anlamlı mıdır zıt anlamlı mıdır?

ÇUKUR ZIT ANLAMLISI Çukur kelime olarak; kazınmış bir oyuk ya da herhangi bir derin kısım olarak bilinir. Çukur zıt anlamlısı ise bu kelimenin anlam olarak tam tersini ifade eden tümsek kelimesidir.

Çukurun çukurun zıt anlamlısı nedir?

Çukurun zıt anlamlısı olarak tepe noktası veya çıkıntı gibi karşılıklar açısından tümsek kelimesini değerlendirmek mümkün. Özellikle cümle içerisinde yaygın olarak kullanılan hem tümsek hem de çukur kelimesi, aynı zamanda tek başına da kullanılabilir.