KYK yurt başvuruları ne zaman baslayacak?

İçindekiler:

  1. KYK yurt başvuruları ne zaman baslayacak?
  2. 2021 KYK Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?
  3. Kyk yurt başvurusu nereden yapılır?
  4. KYK yurtları ücretsiz mi?
  5. Devlet yurduna kayıt nasıl yapılır?

KYK yurt başvuruları ne zaman baslayacak?

2021-2022 eğitim öğretim yılının başlamasıyla üniversiteli gençlere kapılarını açmaya hazırlanan KYK yurtları için 6 Eylül'de başlayan yurt başvuruları, 12 Eylül'de sona erdi. KYK yurt başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak?

2021 KYK Yurt başvuruları ne zaman başlayacak?

Akademik takvimin 13 Eylül'de başlayacağı göz önüne alınırsa yurt başvurularının da 13 Eylül'e kadar başlaması bekleniyor. Adaylar Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'nden gelecek açıklama sonrası başvurularını yapacaklar. KYK YURT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? KYK yurtları için başvurular e-Devlet üzerinden alınacak.

Kyk yurt başvurusu nereden yapılır?

KYK YURT BAŞVURUSU E-DEVLET'TEN YAPILACAK Ayrıca, 1 Haziran 2020 tarihinden önce üniversite kayıtlarını yapan ara sınıf öğrencileri de başvurularını e- Devlet üzerinden yapabilecek.

KYK yurtları ücretsiz mi?

Lise ve dengi öğrenimlerini Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde barınarak tamamlayanlar, Devlet koruması altında olanlar, Bakanlık yurtlarında ücretsiz barınma hakkına sahiptir.

Devlet yurduna kayıt nasıl yapılır?

Öncelikle geçmiş yıllarda olduğu gibi kayıt için yurda gidip bir vesikalık, kimlik fotokopisi vb. belgeleri götürmenize gerek yok. KYK yurt kayıtları ilk kez internet üzerinden yapılacak. e-devlet şifresi alarak turkiye.gov.tr adresinden kyk yurt başvurularınızı yapabileceksiniz.