Eray ismi ne anlama gelir?

İçindekiler:

  1. Eray ismi ne anlama gelir?
  2. Türkiyede kaç tane Eray var?
  3. Eray ismi kuranda geçiyor mu?
  4. Eray ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?
  5. Eray ismi hangi ülkenin?
  6. Eray kız ismi olur mu?
  7. Eray isminin kökeni nedir?
  8. Ece nasıl bir isim?
  9. Giray diye isim var mi?
  10. Giray isminde kaç kişi var?
  11. Asya diye isim olur mu?

Eray ismi ne anlama gelir?

Eray, Türkçe kökenden gelmesine rağmen Türk Dil Kurumunun sözlüğünde açıklaması bulunmayan bir isimdir. Ancak, ayın hilal şekline aynı zamanda “Eray” denilmektedir. Bunun yanı sıra Eray ismi; ilk ay ve bir ayın ilk gününde doğan kişi manalarına da gelmektedir.

Türkiyede kaç tane Eray var?

Türkiye'de Aralık 2018 itibariyle tam olarak 41.082 tane Eray ismini kullanan insan bulunuyor. Tüm isimler içinde 427 sırada. Yani Türkiye'de her 1,963 kişiden biri Eray. İstanbul'da ise toplam 8.833 tane.

Eray ismi kuranda geçiyor mu?

Kuran'ı Kerim'de Eray ismi yer almamaktadır.

Eray ismi Kur'an ı Kerim'de geçiyor mu?

Kur'an-ı Kerim'de çok geçen kelimelerden birisidir. ERAY: Ay gibi parlak, temiz erkek. ERVA: (Ar.) ... Kur'an'da adı geçen peygamberlerden.

Eray ismi hangi ülkenin?

Eray isminin kökeni: Eray ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Türkiye'de yoğun olarak kullanılan bu isimde 41579 kişi vardır.

Eray kız ismi olur mu?

Eray isminin cinsiyeti: Kız - Erkek ismi olarak kullanılmaktadır.

Eray isminin kökeni nedir?

Eray isminin kökeni: Eray ismi Türkçe kökenli bir isimdir. Türkiye'de yoğun olarak kullanılan bu isimde 41579 kişi vardır.

Ece nasıl bir isim?

Ece ismi; kraliçe, baş reis, ana, büyük kadın anlamlarına gelmektedir. ... Türk Dil Kurumu isim sözlüğüne göre ece isminin anlamı, kraliçe, güzel kadın olarak tanımlanmaktadır. Ece ismi Türkçe kökenli isimler listesi içerisinde yer almaktadır.

Giray diye isim var mi?

İşte bu isim hakkında merak edilenler. Giray kökeni Türkçe olan ve uzun yıllardır yerleşik olarak kullanılan erkek çocuk isimleri arasında geliyor. Aynı zamanda hoş anlamı ile beraber tek başına veya başka isimler eşliğinde de kullanılabilen bir addır.

Giray isminde kaç kişi var?

Moğolca kökenli Giray'ı Türkiye'de 2.292 kişi kullanmaktadır.

Asya diye isim olur mu?

Asya, dünyanın bilinen en eski yerleşim yerlerinden biridir. ... Kız çocuklarına verilen Asya ismi, kıta isminden gelmektedir. Asya ismi, günümüzde birçok dilde isim olarak kullanılmaktadır. Genellikle Fars, Arap ve Türk toplumlarında tercih edilmektedir.