Türk Patent marka Tescil Nasıl Yapılır?

İçindekiler:

  1. Türk Patent marka Tescil Nasıl Yapılır?
  2. Patent nereden sorgulanır?
  3. Patent alma ücreti ne kadar?
  4. Marka isim patenti nasıl alınır?
  5. Marka tescil başvurusu nereye yapılır?
  6. Patent alma ücreti ne kadar 2021?
  7. Marka isim başvurusu nasıl yapılır?
  8. İsim patenti alınır mı?

Türk Patent marka Tescil Nasıl Yapılır?

Firmalar ve ya kişiler marka tescili yaptırırken öncelikle Türk Patent Enstitüsü'ne başvuru yaparlar. Bunun için tüm belgelerin de eksiksiz bir şekilde hazırlanması gerekir. Belgeler Türk Patent Enstitüsü'ne teslim edilir. Bu süreden itibaren başvuru kesinlik kazanır ve marka unvanı koruma altına alınır.

Patent nereden sorgulanır?

Başvuru dilekçeniz ile birlikte bir patent uzmanına başvurarak patent sorgulama işlemi yapabilirsiniz. Patent almak için başvurduğunuz buluşun benzerlerinin olmaması gerekir. Bunun için Türk Patent Enstitüsü resmi kayıtlarından ve uluslararası patent platformlarından alınan veriler incelenmelidir.

Patent alma ücreti ne kadar?

Buna göre, e-Devlet üzerinden yapılan patent ve faydalı model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira, coğrafi işaret ve geleneksel ürün başvuru ücretleri 2,29 lira oldu. Tasarım tescil başvuru ücreti ise 54,24 lira olarak tespit edildi. Tebliğ 'de yürürlüğe girecek.

Marka isim patenti nasıl alınır?

Patent Nasıl Alınır?
  1. Türk Patent ve Marka Kurumu başvurusu yapılır.
  2. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından araştırma raporu verilir.
  3. Araştırma raporu yayınlanır.
  4. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent inceleme raporu verilir.
  5. Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından patent belgesi (uygun bulunması halinde) verilir.

Marka tescil başvurusu nereye yapılır?

Marka başvurusu sahibine firma tescili olduğunu belirten marka tescili verilir. Ek olarak marka, sicile kaydedilir. Marka tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapılır. Belirlenen evraklarla ya da online başvuru sistemi üzerinden yapılabilir.

Patent alma ücreti ne kadar 2021?

Türk Patent ve Marka Kurumunun 2021 yılına ilişkin ücret tarifesi belirlendi. Buna göre, model başvuru ücretleri 10,76 lira, marka tescil ücreti 321,61 lira oldu.

Marka isim başvurusu nasıl yapılır?

Marka tescili yapmak için 2 seçeneğiniz bulunmaktır; Kendiniz TPE (Türk Patent Enstitüsü) sitesine giderek online başvuru yapabilirsiniz veya TPE'nin Marka Vekillerinden (Yetkili Patent Ofisleri) aracılığıyla başvurunuzu yapabilirsiniz.

İsim patenti alınır mı?

İsim hakkı alma ancak marka tescil işlemi ile olur. İsim hakkı alma için Türk Patent ve Marka Kurumuna başvuru yapılması gerekmektedir. Başvurunun ardından Kurum tarafından markanın tescil edilip edilemeyeceği incelenecektir. Bu inceleme neticesinde markanın kabulü ve ilanı ya da başvurunun reddi söz konusu olacaktır.